McDonald’s za proslavu 50-og rođendana BigMaca predstavio MacCoin!

0

Svi ljubitelji brze hrane znaju što je McDonald’s i upoznati su s mnoštvom hrane ovog lanaca koja se nalazi na dnevnim menijima. Fast food se ove godine odlučio na neobičan način proslave 50 godina na tržištu njihovog najpoznatijeg burgera BigMac.

Prema podacima s portala Express.co.uk, za 50- ti rođendan Big Mac-a, McDonald’s je odlučio počastiti tržište s limitiranim izdanjem njihove “kriptovalute” MacCoin.

Izvor navodi da se MacCoinovi mogu “dobiti” u poslovnicama McDonald’s diljem Amerike i mogu se potrošiti na besplatan BigMac. Također broj coinova ograničen je na 6,2 milijuna MacCoina, a ova ponuda vrijediti će do kraja 2018.-te ili dok se broj MacCoinova ne potroši s tržišta.

Koliko vrijedi jedan MacCoin?

McDonald’s je predstavio tržištu BigMac 1968. godine i njegova popularnost raste od tog trena. Može se reći da je ovaj burger i zaštitni znak McDonald’s, a ujedno i sinonim za ovaj fast food.

Fanovi BigMaca od 2. kolovoza ove godine mogu u više od 14000 poslovnica u SAD-u nabaviti MacCoin prilikom kupnje BigMaca. Kao što je već i navedeno MacCoin se nakon toga može ponovno koristiti za kupnju BigMaca što zapravo i znači da je vrijednost MacCoina jednka trošku BigMaca u vašem području.

MacCoin će se na tržištu pronaći u pet različitih dizajna od kojih je svaki povezan uz jedno desetljeće BigMaca.

70-te: usmjerenost na desetljaće cvijeća

80-te: snaga pop art-a

90-te: definirane apstraktnim i snažnim oblicima

Rana 2000-ta: fokus na vodeću tehnologiju koja je bila vodstvu prijelaza stoljeća

10-te. pozornost se pridaje evoluciji komunikaciji

Je li MacCoin stvarno kriptovaluta?

McDonald’s je objavio da je prodao više od 1,3 milijardi Big Maca u prethodnoj godini, no pitanje koje se povlači kroz ovaj potez izdavanja MacCoina jest; jeli ovo stvarno kriptovaluta?

Cijeli koncept kriptovaluta zamišljen je kao decentralizirani financijski sustav što MacCoinom sigurno nije, te je sve samo hvatanje publiciteta. 🙂

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X