Metamask dosegao 1 milijun mjesečnih korisnika

0

Naglo rastući DeFi sektor ubrzao je rast i popularnost kripto novčanika poput Metamaska ​​koji je upravo dosegnuo milijun aktivnih mjesečnih korisnika.

Ethereum-baziran kripto novčanik prvi je puta premašio milijun aktivnih korisnika mjesečno. Ovo se dogodilo jer DeFi omogućuje Yield Farming i tako potiče njihovu upotrebu. Ova prekretnica dogodila se nakon rasta od 400% u odnosu na prošlu godinu i dolazi samo sedam mjeseci nakon što je Metamask prvi put zabilježio ukupan broj od milijun korisnika.

Popularnost DeFi-ja utjecala na korištenje Metamaska

Većinu glavnih DeFi platformi poput: Uniswap, Maker, Aave, Curve i Yearn pokreće Ethereum. Ove platforme trebaju pristup kripto novčanicima kao što je Metamask kako bi korisnici mogli dodavati i uklanjati likvidnost ili zamijeniti tokene na rastućem nizu decentraliziranih burzi (DEX) koje su sada dostupne. Rast u pogledu likvidnosti i kolaterala na svim tržištima DeFi-a djelomično je potaknut Metamaskom koji je i sam zabilježio gotovo paraboličan porast korisnika.

Ovaj kripto browser novčanik razvijen je od strane ConsenSys-a. Lansirao je mobilnu verziju početkom rujna što je također pripisalo njegovom fenomenalnom rastu. U blogu se dodaje da su četiri države koje najviše koriste mobilnu platformu: SAD, Indija, Nigerija i Filipini. Naglašeno je:

“Osim toga, tijekom posljednjih dvanaest mjeseci, značajan rast u usvajanju DAO-a, Web3 igara i brzo prihvaćanje DeFi proizvoda i usluga od strane potrošača dodatno je ubrzalo našu krivulju rasta.”

Još je dug put u svijetu razvoja kripto novčanika i Metamask može biti pomalo kontra-intuitivan za upotrebu onima koji nisu upoznati s načinom funkcioniranja transakcija na blockchainu. Stoga je kripto zajednica, pogotovo novi članovi, pozvala preko Twittera na dodavanje dodatnih funkcionalnosti Metamasku. Među zahtjevima, najčešći su: intuitivnije korisničko sučelje, bolja kontrola nad potrošnjom gas-a, hardverski novčanici, poboljšana stabilnost, pa čak i Metamask token.

DeFi tržišta trenutno su stabilna

Ukupna vrijednost zaključana na svim tržištima DeFi-a spustila se na nešto manje od 11 milijardi dolara, ali krivulja rasta i dalje je vrlo bullish.

Uniswap trenutno ostaje na vodećem mjestu prema TVL-u (Total Value Locked), s porastom od 4% na dan pisanja. TVL je dosegla 2,38 milijardi dolara. Trenutni tržišni udio Uniswapa na DeFi sektoru trenutno je preko 22%. Aave je izgubio 11% kolaterala, spustivši se na četvrto mjesto, jer je Curve Finance zauzeo treće mjesto s 1,23 milijarde dolara kolaterala.

Sudjelujete li vi u DeFi tržištu? Javite nam vaša iskustva u komentarima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X