Metaverse ETF ubrzo na američkom tržištu?

0

ProShares, prva tvrtka u Sjedinjenim Državama koja je pokrenula Bitcoin fond kojim se trguje na burzi (ETF), sada kreće u pohod na metaverse jer planira pokrenuti novi ETF fokusiran upravo na tu industriju.

ProShares je u utorak podnio zahtjev američkoj komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) za ETF fokusiran na metaverse sektor, nazvan ProShares Metaverse Theme ETF.

Podložno odobrenju SEC-a, predloženi ETF pratit će kretanje Solactive Metaverse Theme indeksa (SOMETAV), koji se sastoji od tvrtki koje pružaju ili koriste tehnologije povezane s metaversom, uključujući obradu podataka i metaverse uređaje, stoji u prospektu ETF-a.

Indeks uključuje američke tvrtke koje su uvrštene na burzu NYSE ili NASDAQ i ispunjavaju određene zahtjeve za tržišnom kapitalizacijom i likvidnošću, navodi ProShares. Tehnološki giganti poput Applea i Nvidije, kao i društveni mediji poput Meta, odnosno bivšeg Facebooka, navodno su među glavnim komponentama indeksa.

Prijava za ProSharesov metaverse ETF dolazi usred trenda da se globalne tvrtke sve više upuštaju u industriju metaverse i non-fungible tokena (NFT).

29. studenog dvije kanadske tvrtke, Evolve Funds Group i Horizons ETFs Management, počele su trgovati svojim metaverse ETF-ovima na burzi u Torontu. Slično ProShares Metaverse Theme ETF-u, Horizons Global Metaverse Index ETF prati SOMETAV.

Metaverse je najveći tehnološki trend 2021.?

Metaverse se sve više pojavljuje kao jedan od najvećih tehnoloških trendova u 2021. usred kojeg je Facebook službeno najavio svoju metaverse strategiju rebrandingom svog proizvoda u Meta u listopadu. Koncept Metaverse temelji se na online virtualnom okruženju koje sadrži širok raspon funkcija kao što su komunikacija, igranje, trgovina digitalnim kolekcionarskim predmetima (najčešće NFT-ovima), prisustvovanje događajima i ostalo, olakšano putem uobičajenih uređaja za virtualnu i proširenu stvarnost.

Prema studiji Reports and Data, globalno metaverse tržište vrijedilo je 48 milijardi dolara u 2020. godini, a očekuje se da će dosegnuti 872 milijardi dolara 2028. godine, što će predstavljati rast po zajedničkoj godišnjoj stopi rasta od 44%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X