Michael Jordan i Will Smith uložili u NFT kompaniju

0

Proizvođač NBA Top Shotera koji je uveo NFT-ove u košarkašku franšizu, Dapper Labs, osigurao je oko 305 milijuna dolara u novom krugu financiranja od investitora.

Zvijezde investiraju u NFT tržište

Prema izvještaju Business Insidera od utorka, prošle i sadašnje NBA zvijezde poput Michaela Jordana, Alexa Carusa i Kevina Duranta sudjelovale su u krugu financiranja. Među ostalim ulagačima bili su The Chernin Group i Dreamers VC (čiji je vlasnik Will Smith).

Uz ovaj najnoviji krug financiranja, Dapper Labs se sada procjenjuje na vrijednost od 2,6 milijardi dolara. Njihov proizvod “NBA Top Shot” zaradio je 230 milijuna dolara od prodaje krajem veljače. Prema glasnogovorniku Dapper Labs, kojeg citira Business Insider, ukupni bruto promet NBA Top Shota za ožujak dosegao je 483 milijuna dolara s više od 802.000 korisnika na platformi.

Procvat NBA Top Shota dio je trenutnog interesa oko non-fungible tokena, odnosno NFT-ova. Ranije u ožujku, kolekcionar NFT-a navodno je odbio ponudu od milijun dolara za NBA Top Shot NFT prvobitno kupljen za 100.000 američkih dolara još u siječnju. Komentirajući uspjeh platforme, izvršni direktor Dapper Labsa Roham Gharegozlou primijetio je:

“NBA Top Shot uspješan je jer ulazi u košarkaški fandom – to je nov i uzbudljiviji način da se ljudi povežu sa svojim omiljenim momčadima i igračima.”

Dapper Labs potpisao ugovor s UFC-om!

Nakon uspjeha NBA Top Shota, Gharegozlou kaže da Dapper Labs želi proširiti “istu čaroliju” i na druge sportske franšize. Još u veljači 2020., Dapper Labs potpisali su ugovor s MMA promocijom Ultimate Fighting Championship (UFC).

Dapper Labs također je stvorio CryptoKitties, jedan od prvih NFT projekata koji je stekao pozornost šire javnosti unutar kripto prostora. Tijekom vrhunca pomame za CryptoKittiesima, igra za uzgoj digitalnih mačaka postala je najveća decentralizirana aplikacija utemeljena na Ethereumu. Tada se najskuplja digitalna mačka prodala za 600 Ethera, a u današnjem “NFT ludilu” cijene (u fiat protuvrijednosti) idu i puno više.

U međuvremenu, NFT-ovi naizgled postaju sve popularniji, a Saturday Night Live nedavno predstavlja rap skeč kako bi objasnili nove digitalne kolekcionarske pojave u njihovom uobičajenom satiričnom tonu. Članak o NFT-ovima ste čak mogli vidjeti na domaćim TV kanalima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X