Microsoft briše listu čekanja za Bing i korisnicima daje besplatan pristup za GPT-4

0

Bing bi trebao dobiti nekoliko traženih značajki koje pokreće umjetna inteligencija koje bi ga mogle staviti u konkurenciju s OpenAI-jevom pretplatničkom uslugom ChatGPT Plus.

Microsoft je nedavno najavio niz novih značajki koje pokreće umjetna inteligencija (AI) za svoj chatbot Bing i web preglednik Edge. Glavna među promjenama je da korisnici Binga sada imaju potpuni pristup GPT-4 modelu.

Prethodno je Microsoft držao pristup GPT-4 verziji Bing chatbota na “ograničenom pregledu”. Sada najavljuje otvorenu dostupnost putem aplikacije Bing i pristup webu i pregledniku Edge.

Osim što korisnicima Binga, Edgea i Windowsa daje besplatan, besprijekoran pristup modelu GPT-4, Microsoft je također najavio nadolazeću podršku za multimodalne izlaze, povijest razgovora i određene dodatke.

Multimodalna podrška omogućit će Bing chatbotu da generira odgovore koji uključuju kombinaciju teksta, slika i videa. Također će imati mogućnost generiranja grafikona i dijagrama, a to je nešto što bi mu moglo dati prednost u odnosu na ChatGPT.

Eksplozija interesa za chatbot tehnologije

Korisnici će također imati pristup svojoj punoj povijesti razgovora, a za one koji koriste preglednik Edge, mogućnost premještanja razgovora na bočnu traku kako bi stavili surfati na istoj kartici. Microsoft kaže da će ova značajka biti implementirana “uskoro”.

“S vremenom istražujemo kako razgovore korisnika učiniti personaliziranijim donošenjem konteksta iz prethodnog razgovora u nove razgovore”, istaknuli su iz Binga.

Možda je najambiciozniji najavljeni dodatak “Edge Actions”, koji se naziva i “Bing Actions”, Microsoftov izraz za nadolazeće integracije koje sadrže dodatke trećih strana za Bing chat.

Jedini dodaci koji se posebno spominju u najavi su OpenTable, koji bi korisnicima omogućio rezerviranje mjesta u restoranima izravno unutar chat sučelja te Wolfram/Alpha, modalitet koji bi korisnicima omogućio stvaranje složenih vizualizacija za matematičke i znanstvene upite. Microsoft kaže da će se više integracija otkriti kako budu implementirane.

Nove značajke neće zahtijevati nikakve kupnje ili pretplate, iako će korisnici trebati besplatan Microsoft račun kako bi iskoristili cijeli paket funkcija Bing chatbota.

Nasuprot tome, cijena OpenAI usluge ChatGPT Plus iznosi 20 dolara mjesečno za pristup istom modelu GPT-4 (besplatno dostupna usluga ChatGPT koja se oslanja se na GPT-3.5). Nadalje, ChatGPT Plus trenutno ne nudi generiranje slika, web pretraživanje ili podršku za dodatke treće strane.

Nije jasno kako Microsoft i OpenAI namjeravaju uravnotežiti svoje ponude. Stručnjaci koji raspravljaju o društvenim mrežama izrazili su zbunjenost oko onoga što se čini konkurencijom za korisnike, budući da su se tvrtke zapravo udružile nakon što je Microsoft uložio 10 milijardi dolara u OpenAI.

Oni koji trenutno plaćaju za ChatGPT Plus dobivaju određene pogodnosti koje nisu dostupne široj javnosti ili korisnicima Bing chatbota. To uključuje rani pristup novim značajkama, prioritetni pristup sustavu čak i tijekom razdoblja velikog prometa i brže vrijeme odaziva.

Svijet kriptovaluta doživio je eksploziju interesa za chatbot tehnologije tijekom 2023. godine. Programeri su izgradili napredne autonomne botove za trgovanje na platformi GPT-4, a mnogi pojedinačni kripto korisnici počeli su koristiti chatbotove iz raznih razloga.

U ovom trenutku nije poznato namjerava li OpenAI prilagoditi svoju ponudu pretplate s obzirom na sveprisutnost Binga. Microsoft kaže da se tražilica sada može pohvaliti sa 100 milijuna korisnika, dok dodavanje Bing AI na programsku traku sustava Windows daje potencijalni globalni doseg od više od pola milijarde korisnika mjesečno.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X