Microsoft dodao Bitcoin plaćanje

1

Globalni računalni gigant MIcrosoft dodao je bitcoin kao platnu opciju za različitu paletu digitalnog sadržaja na svojim online platformama.

Image source: coindesk.com

Prema novostima s njihove stranice, korisnici sa prebivalištem u SAD-u sada mogu koristiti bitcoin kako bi dodavali/transferirali novac na svoje račune koji se tada koriste da bi se kupile različite aplikacije, igre i ostali sadržaj za Windowse, Windows Phone i Xbox platforme.

Ovo iznenađenje, koje je rezultat integracije sa BitPay procesorom plaćanja, dodaje još jednog velikog tehnološkog igrača u bitcoin ekosustav – Microsoft, koji ima tržišnu vrijednost od 380 milijardi dolara, sa prihodima većim od 87 milijardi u 2014. godini.

Eric Lockard, potpredsjednik Universal Store-a Microsoft, kasnije je izjavio zašto vjeruje da bi ovaj potez mogao biti dio dugoročne strategije koja polako prihvaća digitalne valute:

Korištenje digitalnih valuta, kao što je bitcoin, iako još ne toliko mainstream, raste iznad prvih entuzijasta. Mi očekujemo da će se ovaj rast nastaviti te dopuštajući ljudima da naše proizvode i usluge kupuju bitcoinom možemo biti na prvoj liniji ovog trenda.

Stranica također sadrži upute kako dodati bitcoine na korisničke račune, uključujući korak po korak za mobilne i desktop korisnike.

Image source: coindesk.com

Izgradnja temelja

Microsoft polako, ali sigurno radi na integracijama koje sugeriraju da su blagonakloni Bitcoinu. U veljači je napravljen update na Bing tražilici kojim su omogućili bitcoin konverzije cijena. Gates, trenutni tehnološki konzultant, u listopadu je izjavio kako je cijela ideja oko digitalnih valuta jako uzbudljiva.

 

 

Izvor: Microsoft Adds Bitcoin Payments for Xbox Games and Mobile Content

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. Vidreven on

    Svi smo nekako mislili da će le Goog biti prvi, ali su ih M$ prestigli. Svaka im čast na tome. Nadam se da za mjesec-dva neće maknuti tu opciju zbog nedostatka korištenja,

Leave A Reply

X