Milenijalci sve više preferiraju kriptovalute od fiat valuta!

0

Istraživačko izvješće koje je objavila kripto tvrtka Coinshares pokazuje porast nepovjerenja u fiat valute od strane milenijalca. Taj podatak ima korelaciju s visokim stopama inflacije. Brojne su zemlje svjedočile ogromnoj inflaciji u 2018. godini, što je dodatno narušilo povjerenje u fiat valute. Istovremeno se pretraga izraza “bitcoin” i “cryptocurrency” na Google-u znatno povećala.

Gube li milenijalci vjeru u fiat valute?

Prošlog je tjedna britanska tvrtka za istraživanje tržišta kriptovaluta, Coinshares, objavila je svoje izvješće „Crypto Trends Report“. Njihovo istraživanje, zajedno s izvješćem Svjetskog vijeća za zlato, otkrilo je da milenijalci, pa čak i generacija Z, postupno gube povjerenje u fiat valute.

Ova informacija dolazi u vrijeme kada sve više zemalja širom svijeta proživljava dvoznamenkaste ili čak troznamenkaste stope inflacije. U 2018. godini su Argentina, Iran, Turska, Sudan, Jemen i Zimbabve samo neke od država koje su izvijestile o iznimno visokim godišnjim stopama inflacije. Posebno loša situacija je u Bolivaru čija je valuta postala beskorisna. Također je poznata dugogodišnja bitka Zimbabvea s hiperinflacijom.

Inflacija “potpomaže” rastu kripto tržišta

Kada je vijest o kolapsu fiat valuta u nekoliko država pogodila svijet, mnogi su se uputili na internet u potrazi za alternativnim ulaganjima. Googleov alat koji mjeri popularnost određenih pojmova pokazao je podatak da je pretraživanje pojma “bitcoin” u pozitivnom trendu, a često je pretraživanje bitcoina praćeno drugim izrazima kao što su “cryptocurrency” i “blockchain”.

Međutim, ovi trendovi pretraživanja nisu samo zadovoljili radoznalost za blockchainom i kriptovalutama. Mnogi su pretvoreni u transakcije raznih vrijednosti. To se odrazilo na porast tržišne kapitalizacije on-chain transakcija. Tržišna kapitalizacija porasla je za 150% , kao što je vidljivo na grafikonu ispod.

Izgleda da se povjerenje milenijalca u valute svojih zemalja drastično smanjuje. Manjak samopouzdanja ne iznenađuje budući da je ukupni dug većine zemalja u konstantnom porastu, te mladi nisu sigurni koja je granica izdrživosti ovakvog sustava.

Potreba za stabilnom kriptovalutom također raste!

Potraga za decentraliziranom digitalnom valutom nije se zaustavila na bitcoinu. U zadnje vrijeme, sve više raste interes za stabilnim kriptovalutama. Iako je sveukupni interes za kriptovalute u porastu, porast stablecoin indeksa ukazuje da je volatilnost kriptovaluta gurnula konzervativne kripto investitore prema stabilnijim sredstvima kao što je Tether.

Rastući interes za kripto govori mnogo o tome kako moderni investitori postaju nepovjerljivi prema inflacijskim fiat valutama koje konstantno gube vrijednost.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X