Milijarda dolara u Etheru burnana u zadnjih mjesec dana

0

Prema blockchain podacima Nansen Analyticsa u utorak, u posljednjih mjesec dana burnano je više od 1,096 milijardi dolara vrijednosti u Ethereumu. S uvođenjem EIP-1559 prošlog kolovoza, dio naknada za transakcije se povlači iz optjecaja za svaku transakciju koja se dogodi na Ethereum blockchainu. 

Iako slanje i primanje Ethera ne košta toliko puno, zadaci više razine, poput mintanja NFT-ova koji su trenutno jako popularni ili pak interakcija s kompleksnijim pametnim ugovorima, koštaju mnogo više gasa (naknade za transakciju).

U siječnju je ukupan volumen NFT transakcija na OpenSea platformi dosegao rekordnih 3,5 milijardi dolara. Trenutno je NFT “tržnica” na prvom mjestu na ljestvici za praćenje burnanja koju je sastavio Ultra Sound Money. OpenSea prednjači sa 65.778 ETH (181,7 milijuna dolara) burnanih u posljednjih 30 dana. Na drugom i trećem mjestu su burnanje tokena iz transakcija na Etehreum mreži i ostale aktivnosti na decentraliziranoj burzi Uniswap (UNI) s 35.696 ETH (98,6 milijuna dolara) odnosno 24.223 ETH (66,9 milijuna dolara).

Hoće li Ethereum postati deflacijski?

Međutim, Ethereum je još uvijek inflacijska blockchain mreža; trenutna godišnja emisija od 5,4 milijuna ETH godišnje premašuje 3,5 milijuna burnanih ETH-a. Ponuda Ethera će dostići vrhunac tek nakon uklanjanja njegovog mehanizma proof-of-work putem njegovog prijelaza na proof-of-stake, odnosno PoS.

Jednom kada se to dogodi, ukupna količina novih emisija bit će manja od količine burnanih ETH tokena, što će rezultirati neto deflacijskom mrežom. Prijelaz na PoS, nazvan “Merge” (spajanje), dogodit će se u drugom ili trećem tromjesečju ove godine. Prije toga, međutim, ukupni hash rate mreže još uvijek je uspjela dosegnuti novi rekord svih vremena (ATH). Zaklada Ethereum nedavno je odbacila ime Eth 2.0 u svom rebrandiranju. Sada se zove Sloj Konsenzusa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X