Miramarx tužio Tarantina zbog prodaje Pulp Fiction NFT-ova

0

Produkcijska kuća Miramax podnijela je tužbu protiv redatelja Quentina Tarantina za kršenje autorskih prava zbog prodaje NFT-ova izvedenih iz jednog od najvećih filmskih hitova u povijesti, Pulp Fiction.

Miramax je produkcijska kuća koja stoji iza Pulp Fictiona, a osnovali su je osramoćeni filmski mogul Harvey Weinstein i njegov brat Bob Weinstein. Harvey Weinstein je izbačen iz produkcijske kuće u listopadu 2017. nakon što se pojavio niz optužbi za seksualno zlostavljanje.

Ova produkcijska kuća financirala je i surađivala s Tarantinom na nekoliko njegovih komercijalno uspješnijih filmova, uključujući Jackie Brown i Kill Bill: Volumes 1 i 2. Pulp Fiction bilo je prvo veliko izdanje Miramaxa nakon što ga je kupio Disney, koji je zaradio preko 213 milijuna dolara diljem svijeta.

Dana 2. studenog, Tarantino je najavio da će u prosincu 2021. tokenizirati sedam neizrezanih scena iz filma koji su hvaljeni od strane kritike. NFT-ovi će biti izgrađeni na Secret Networku. Svaki od tokena bi sadržavao “neizrezane rukom napisane scenarije Pulp Fictiona i ekskluzivni prilagođeni komentar Tarantina, otkrivajući tajne o filmu i njegovom tvorcu.”

Izvor: TarantinoNFTs

Miramax posjeduje prava na redateljevo klasično izdanje Pulp Fictiona. U tužbi podnesenoj 16. studenog u središnjem okrugu Kalifornije tvrdi se da je “Tarantino svoje planove za Pulp Fiction NFT držao u tajnosti” i da je objava omela planove Miramaxa za izradu Pulp Fiction NFT-ova.

“Ovaj jednokratni napor obezvrjeđuje NFT prava na ‘Pulp Fiction’, koje Miramax namjerava maksimizirati kroz strateški, sveobuhvatan pristup”, napisao je Miramaxov odvjetnik Bart Williams u izjavi.

Williams je također optužio Tarantinov tim za “namjerno, s predumišljajem, kratkoročno “uzimanje” novca“.

“Ova skupina je odlučila nepromišljeno, pohlepno i namjerno zanemariti sporazum koji je Quentin potpisao umjesto da slijedi jasan pravni i etički pristup jednostavnog komuniciranja s Miramaxom o njegovim predloženim idejama.”

U tužbi je stajalo: “Nije se trudio kontaktirati Miramax prije svoje koordinirane medijske kampanje, unatoč tome što je vjerojatno vodio opsežne pregovore s trećim stranama o razvoju i prodaji NFT-ova.” Tarantinovi odvjetnici tvrdili su da je on zadržao pravo objave originalnog scenarija u ugovoru s Miramaxom, te da to pravo ostvaruje prodajom NFT-a.

Međutim, Miramax tvrdi da su NFT-ovi jednokratna prodaja i da nisu ekvivalentni objavljivanju scenarija. U tužbi se navode tužbe za kršenje ugovora, kršenje autorskih prava i nelojalnu konkurenciju. Miramax je Tarantinu poslao pravno pismo kako bi blokirao prodaju.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X