Misteriozni Bitcoin rudar objavio najstariji zapis iz siječnja 2009.

0

Kao odgovor na pitanje ‘Tko je izrudario najstariji Bitcoin?’, anonimni član podijelio je zapis iz siječnja 2009., što je samo tjedan dana nakon što je nastao Bitcoin.

Online forumi nepresušan su izvor priča i prepirki o nastanku Bitcoina. Satoshi Nakamoto i njegovi prvi suradnici žustro su vodili online rasprave o tome kako bi Bitcoin trebao izgledati te kako stvoriti disruptivan financijski sustav od nule. Jedan od najstarijih Bitcoin foruma, bitcointalk.org, još uvijek čuva povijesne rasprave oko stvaranja Bitcoin logotipa i sustava plaćanja.

Tko ima najstariji izrudareni Bitcoin?

najstariji bitcoin
Izvor: bitcointalk.org

Radoznali član foruma bitcointalk.org nedavno je pokušao identificirati Bitcoin rudare iz najranijih dana. Na njegovo iznenađenje, anonimni član podijelio je zapis iz siječnja 2009., samo tjedan dana nakon što je Bitcoin kreiran.

Da bi tajnovitost bila veća, potpis je 26. studenog 2022. objavio novootvoreni profil pod pseudonimom OneSignature. Povijest ovog računa ne pokazuje nikakvu drugu uključenost u forum, što potvrđuje da je namjera njegovog stvaranja bila samo prikazati najstariji pronađeni zapis.

najstariji bitcoin

Portal Cointelegraph potvrdio je da adresa koju koristi misteriozna osoba nije provjerena. Otkriće potpisa koji datira iz vremena nastanka Bitcoina potvrđuje da ljudi koji su uključeni u izgradnju naslijeđa Bitcoina pomno prate ekosustav i s vremena na vrijeme potiču radoznalost šire javnosti.

Unatoč desetljećima regulatornih prepreka i dugotrajnih medvjeđih tržišta, Bitcoin je uvijek uspio zadržati prvo mjesto. Međutim, pad cijena bitcoina dodatno je opteretio rudarski ekosustav.

Prihod od rudarenja bitcoina u američkim dolarima trenutno su na najnižim razinama u dvije godine (11,67 milijuna dolara), što je zadnji put zabilježeno 2. studenog 2020. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X