Mlade generacije u Africi pokušavaju pronaći spas u Blockchainu i kripto valutama

0

Afrička revolucija poznata po razbijanju lanca progona i dominacije, gdje svi pamtimo krvave slike borbi i nereda sada traži spas u blockchainu.

Ratne godine su iza sebe ostavile kaos, nezaposlenost, neefikasan monetarni sustav te se mladi ljudi teško snalaze, pa čak i oni sa sveučilišnim diplomama. Mlade generacije žele izaći iz te financijske represije i omogućiti si bolji život, a trenutno vide priliku u kripto valutama.

Većina njih je naoružana s pametnim telefonom, a sada im je to dovoljno da uđu u ovaj brzorastući ekosustav i profitiraju od njega. Naravno, ne radi se ovdje samo o profitu, već o napretku, pa se i Afričke kompanije okreću blockchainu kao alternativi da bi poboljšali svoje poslovanje.

Slobodan ulaz na tržište

Da bi neki pojedinac ušao na tržište dionica ili investirao u neku kompaniju ili ideju potrebno je puno više od volje. Tradicionalna financijska tržišta imaju dugu povijest i dostupna su samo određenim kategorijama ljudi, a svi ostali, koji ne spadaju u tu kategoriju su iz njih isključeni.

Peace Akware, žena u tridesetim godinama iz Kampala, Uganda, ne spada u tu kategoriju i nisu joj dostupna takva tržišta. Bitcoin i kripto valute su sada omogućili i ovoj ženi da uđe u neki oblik financijskog tržišta i zaradi na njemu. Ukratko, tržište je otvoreno za sve.

Provjerim vrijednost svojih Bitcoina svaki dan, kad god dobijem priliku za tim. Svake minute, svaki sat, kada god mi se ukaže prilika. Peace Akware

Aktivna alternativa

Svakodnevni život u mjestima kao što je Uganda je puno teži već je to na ulicama New Yorka ili Zagreba. Zaposlenje bi se moglo usporediti s lutrijom, pa čak i za one sa sveučilišnim diplomama, kao što je Peace, a takva situacija tjera ljude na traženje alternative kako bi preživjeli.

Takozvani “side hustle” hrani mnoge u siromašnim državama kao što je Uganda, nažalost većina takvih “hustlea” je neuspješna, uzima puno vremena i nije lagana. Naime, Bitcoin nudi alternativu koja ne uzima puno vremena, te iako je uključen jako veliki rizik, nije toliko teško upravljati svojim portfolijem.

Snaga blockchaina

Osim pojedinaca, ni kompanijama u takvim državama nije lako. Suočavaju se s raznim problemima i sada gledaju na blockchain kao na rješenje nekih od problema.

Kompanija BitPesa, koja je specijalizirana za međunarodne transakcije u državama kao što su Nigerija, Tanzanija i Uganda se je odlučila za međunarodne transakcije preko Bitcoina umjesto američkog dolara ili neke druge fiat valute.

Elizabeth Rossielio, CEO BitPesa, objašnjava kako mogućnosti koje imaju s blockchainom su daleko efektivnije u usporedbi s tradicionalnim bankama u Africi.

Bila sam u Nairobi zadnjih par mjeseci i trebala sam napraviti tri velike transakcije u bankama. Sve tri transakcije s različitim bankama u Keniji su otkazana zbog različitih razloga ili su dugo trajala ili je trebalo dodatnih podataka itd. Trajalo je dva i pol tjedna da bi se transakcije finalizirale. Elizabeth Rossielio

Očito bankarski sustav u Africi, koliko se god trudili, nije u koraku s ostatkom svijeta, te je zastario i ljudima radi velike frustracije. Iz toga razloga je alternativa nužna i poželjna.

Problem s edukacijom

Blockchain i kripto valute mogu pomoći mlađim generacijama da se izbore za bolji život od onoga što se za njih pretpostavlja i očekuje, no problem je da se te ljude treba educirati o kripto valutama. Mnogi od njih su čuli za to ali bi sigurno mogli pomoći i sebi i drugima oko sebi kada bi imali odgovarajuću i kvalitetniju edukaciju o tome kako iskoristiti prednosti blockchaina.

Martin Serugga, prodavač iz Kampala, je nedavno pokrenuo tjedne radionica o Bitcoinu, a trenutno ih pohađa oko 50 osoba.

Ako nemaš dovoljno radnih mjesta u tvornicama i nemaš dovoljno korporativnih poslova gdje se mogu zaposliti tisuće mladih koji završavaju fakultete, onda je blockchain alternativa. Martin Serugga

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: cointelegraph

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X