Mladić zaradio milijun dolara prodajući svoje selfie NFT-ove

0

Indonezijski student navodno je postao milijunaš prodajom inačica svojih selfieja koje je pretvorio u NFT-ove. Prodavao ih je na OpenSea platformi.

Gustaf Al Ghozali, 22-godišnji student informatike iz Semaranga u Indoneziji, pretvorio je i prodao gotovo 1000 selfie slika kao NFT. Prema Ghozalijevim riječima, fotografirao je sebe pet godina, u dobi od 18 do 22 godine. Tako je ovjekovječio svoje odrastanje i “put do diplome”.

Izvor: OpenSea

Ghozali selfieji su snimljeni sjedeći ili stojeći ispred svog računala. Kasnije su selfiji pretvoreni u NFT i preneseni na OpenSea u prosincu 2021. Student je odredio cijenu za svaki NFT selfie na 3 dolara ne očekujući interes ozbiljnih kupaca. Ghozali je rekao:

“Možeš učiniti bilo što poput preprodaje ili bilo čega, ali molim te, nemoj zloupotrebljavati moje fotografije ili će se moji roditelji jako razočarati u mene. Vjerujem u vas, pa vas molim da vodite računa o mojim fotografijama.”

Uz rastuću popularnost, jedan od Ghozalijevih NFT-a prodan je 14. siječnja za 0,247 Ethera u vrijednosti od 806 dolara u trenutku kupnje, navodi AFP. Mladi poduzetnik također dodaje dašak personalizacije dajući neke pozadinske informacije uz selfije, što doprinosi rijetkosti NFT-a.

Na svom vrhuncu, Ghozalijevi selfi NFT-ovi prodavani su za 0,9 ETH, vrijednosti otprilike 3000 dolara, prema izvješću Lifestyle Asia. Ghozalijeva kolekcija je nakon toga dosegla ukupan volumen trgovine od 317 Ethera, što je ekvivalentno više od milijun dolara. Mladi umjetnik je također zbog svoje kolekcije na OpenSea-u morao izvršio i prvu uplatu poreza u svom životu na temelju tog prihoda.

Unatoč nedavnim slabim performansama cjelokupnog kripto tržišta, NFT tržište i blockchain gaming industrija nastavlja bilježiti velike volumene transakcija. Za primjer, novac generiran NFT trgovanjem popeo se sa 10,7 milijardi dolara u trećem tromjesečju 2021. na 11,9 milijardi dolara u prvih deset dana 2022. Ovo je ogroman porast u razdoblju kada su mnogi mislili da se NFT “balon” ne može više napuhati.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X