Morgan Stanley ulaže u Bitcoin kroz Greyscale

0

Investicijski fondovi velike američke investicijske banke Morgan Stanley povećali su svoju izloženost Bitcoinu kroz kupnju dionica Grayscale Bitcoin Trusta.

Prema dokumentaciji Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) Sjedinjenih Država u utorak, Morgan Stanley Insight Fund povećao je svoje udjele u Grayscale Bitcoin Trustu (GBTC) za više od 63%, s 928.051 dionicom u drugom tromjesečju 2021. na 1.520.549 dionica do kraja rujna.

Osim toga, podaci o Growth portfelju te tvrtke pokazuju da ona drži 3.642.118 GBTC dionica u trećem tromjesečju 2021., što je povećanje od 71% u usporedbi s 2.130.153 dionice u drugom tromjesečju. Morgan Stanley Global Opportunity Portfelj imao je 1.463.714 GBTC, što je povećanje od 59% u odnosu na 919.805 dionica u zadnja tri mjeseca.

Ukupna izloženost Morgan Stanleya Bitcoinu je preko 300 milijuna dolara

U vrijeme objave, cijena GBTC-a je 45,72 USD, što čini izloženost investicijske banke Bitcoinu u ova tri fonda otprilike 303 milijuna USD sa 6.626.381 dionicom do 30. rujna. Cijena Bitcoina bila je ispod 50.000 USD veći dio rujna, ali kripto imovina je od tada dosegnula najvišu cijenu svih vremena od 69.000 dolara prije nego što se vratila na 57.000 dolara gdje je sada.

Odgovarajući portfelji i fondovi omogućuju Morgan Stanleyju da postane izložen Bitcoinu bez izravnog ulaganja u kriptovalutu. Prema mnogim portalima, Europe Opportunity Fund Greyscale tvrtke, koji ulaže u etablirane i nove tvrtke diljem Europe, više nego udvostručio svoje udjele u Grayscale Bitcoin Trustu od travnja. Međutim, fond nije prijavio dodatnu izloženost Bitcoinu u vrijeme objave.

Bilo da ulaže neizravno kroz Grayscale ili podržavajući blockchain platforme, čini se da Morgan Stanley uranja svoje prste sve dublje u kripto sektor. U rujnu je tvrtka najavila da će uspostaviti odjel za istraživanje fokusiran na kripto s ciljem istraživanja “rastućeg značaja kriptovaluta i druge digitalne imovine na globalnim tržištima”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X