Može li blockchain ID sustav zamijeniti osobne iskaznice?

0

Južna Koreja planira koristiti blockchain ID sustav koji uključuje pohranu digitalnih identiteta na blockchainu i njime zamijeniti postojeći sustav osobnih iskaznica s kojim svijet trenutno funkcionira.

Južnokorejski dužnosnici razmatraju korištenje sustava digitalnog identiteta temeljenog na blockchainu koji bi se koristio u vladinim i financijskim procesima. Cilj Vlade je da se digitalne osobne iskaznice instaliraju kao aplikacije unutar mobilnih uređaja, a koje će funkcionirati slično uobičajenim karticama za registraciju stanovnika.

Kako zemlja i dalje usvaja blockchain tehnologiju, Južna Koreja bi već tijekom 2024. godine mogla dopustiti svojim građanima da koriste digitalnu identifikaciju temeljenu na blockchainu umjesto konvencionalnih iskaznica.

Uloga digitalnih osobnih iskaznica

Prema Svjetskoj banci i istraživanju koje je proveo McKinsey & Co., digitalne osobne iskaznice imaju potencijal povećati nacionalni bruto domaći proizvod do 13% i smanjiti poslovne troškove za trilijune dolara, navodi Bloomberg.

“Digitalne osobne iskaznice mogu donijeti velike ekonomske koristi u financijama, zdravstvu, porezima, prijevozu i drugim područjima te bi se mogle brzo primijeniti među korejskim stanovništvom. Ali mora postojati više tehnoloških procjena rizika kako bi se osiguralo da opasnost ne prevagne nad dobrobiti”, istaknuo je Hwang Seogwon, ekonomist na Institutu za politiku znanosti i tehnologije Južne Koreje.

Sustavi digitalnog identiteta ili digitalni identifikatori jedan su od najčešće hvaljenih slučajeva upotrebe blockchain tehnologije, a ovo je samo jedna od mnogih inicijativa usmjerenih na blockchain kojima se bavi Južna Koreja, a također razvija svoj Web3 ekosustav, što bi moglo rezultirati ogromnim povećanjem prihoda.

Južna Koreja, iako je regulirala kripto tržište, nije se libila svog interesa za neke od gorućih trendova. Zemlja je pokazala poseban interes u sektorima kao što su Web3 i Metaverse.

Obalni grad Changwon odlučio je ponovno stvoriti svoj industrijski kompleks u metaverzumu u pokušaju promoviranja svojih poslova i proizvoda, a glavni grad Seul također je najavio plan od pet za izgradnju replike svog grada u metaverzumu.

Zakoni o porezima i vrijednosnim papirima prioritet za dužnosnike

Iako postoji veliko zanimanje za metaverzum, južnokorejske vlasti također su jako usredotočene na regulaciju kripto tržišta i vrijednosnice.

U zemlji se često raspravlja i o poreznom planu za kripto tržište, koji je do sada odgođen više puta. U najavi je i porezna shema koja je odgođena za 2025. godinu i kojom bi se nametnuo porez na kapitalnu dobit od 20% na dobit iznad 1,900 USD tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X