Mt. Gox uskoro isplaćuje 150.000 Bitcoina vjerovnicima

0

Konačni rok za podnošenje plana za povrat sredstava vjerovnicima Mt. Gox-a je 15og listopada. U ovom članku donosimo sve informacije koje trebate znati te kako bi ovo moglo utjecati na kripto tržište.

Bliži se 15. listopad, a to je zadnji rok za predaju plana za povrat sredstava vjerovnicima Mt. Gox-a. S obzirom na to da vjerovnici potražuju preko 150.000 Bitcoina, što je oko 15% ukupne vrijednosti koja im se duguje, zajednica špekulira o potencijalnom utjecaju na tržište.

Što trebate znati o ovom događaju

Slučaj Mt. Gox traje već godinama i to je nedvojbeno jedan od najvećih, ako ne i najveći hackerski napad na kripto burzu. U dokumentu objavljenom 30. lipnja, Okružni sud u Tokiju izdao je naredbu o produženju roka za predaju plana povrata sredstava kako bi se vjerovnicima nadoknadili njihovi gubici do 15og listopada. Drugim riječima, ako sud ponovno ne odgodi ovaj rok, 15og listopada, bit će jasnije kako i kada će vjerovnici početi primati Bitcoine koje su izgubili tijekom napada.

Do sada je preko 1.000 vjerovnika zatražilo više od 150.000 Bitcoina, što predstavlja oko 15% izgubljenih sredstava tijekom hacka.

Hoće li vjerovnici prodavati svoje Bitcoine?

U nedavnoj objavi na Twitteru, poznati kripto entuzijast i investitor, “Mr. Whale”, raspravljao je o potencijalnom utjecaju na tržište ako će 150.000 Bitcoina biti vraćeno vjerovnicima 15. listopada.

U tweetu je naglasio kako je “… ovaj rok mnogo puta pomaknut”, ali, ipak, “važno je razmotriti katastrofalni utjecaj koji bi ovo moglo imati na tržište“.

Mr. Whale pojašnjava da je Mt. Gox nekad bio najveća Bitcoin burza te je u danima slave bio odgovoran za više od 70% dnevnih Bitcoin transakcija. U vrijeme napada jedan je Bitcoin vrijedio otprilike oko 400 američkih dolara, dok trenutno trguje iznad cijene od 10.000 američkih dolara, što predstavlja porast od više od 2400%.

“Pretpostavljam da će, nakon što se vrate, mnogi prodavati svoje Bitcoine zbog visokih profita” – zaključio je.

Doista, to je nešto o čemu treba razmisliti. Međutim, također je vrijedno napomenuti da je vrlo malo vjerojatno da će bilo koji vjerovnik primiti išta Bitcoina u skorije vrijeme. 150.000 Bitcoina trenutno vrijedi više od 1,6 milijardi dolara, stoga postoji opasnost od značajnog pada tržišta ako se plan povrata sredstava ostvari.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X