Musk i Saylor raspravljali o zaštiti od inflacije

0

Kako rastuća inflacija prijeti da dodatno pojede kupovnu moć globalnog fiat ekosustava, pronalaženje savršene zaštite od pada vrijednosti fiata postao je glavna misija kako velikih investitora, tako i šire javnosti diljem svijeta.

Priključujući se ovoj online raspravi, CEO Tesle Elon Musk javno je upitao o vjerojatnoj stopi inflacije u sljedećih nekoliko godina kako bi procijenio sentiment globalnih ulagača. Dijeleći svoja razmišljanja o tom pitanju, američki milijarder i izvršni direktor MicroStrategyja Michael J. Saylor iznio je mišljenje da s rastućom inflacijom očekuje da će se novčani tok kapitala odmaknuti od tradicionalnog fiata u oskudnu imovinu kao što je najveća kriptovaluta, Bitcoin.

U posljednjih šest mjeseci velika gospodarstva, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Tursku, Rusiju i Sjedinjene Države, svjedočila su inflatornom pritisku bez presedana zbog globalnih neizvjesnosti i poremećaja potaknutih prekograničnim sukobima i pandemijom COVID-19.

Pohvalivši Saylorov opći prijedlog za ulaganje u oskudnu imovinu kako bi se suprotstavio rastućoj inflaciji američkog dolara, Musk je odgovorio: “Nije sasvim nepredvidivo da ćete doći do tog raspleta.”

Dok se šira javnost uključila u raspravu, odbacujući Saylorov prijedlog korištenja Bitcoina kao zaštite od inflacije zbog osobnih ulaganja, Musk je priznao da imovina koja je pretežno oskudna, poput fizičke imovine i dionica tvrtki, pomaže ulagačima u održavanju svoje kupovne moći u razdoblju visoke inflacije.

Kao dio savjeta, Musk je podijelio svoju namjeru da nastavi držati Bitcoin, Ether i Dogecoin usred rastuće inflacije. Još u prosincu 2021. Musk je potvrdio da će gigant u industriji elektroničkih vozila, Tesla, početi prihvaćati DOGE kao sredstvo plaćanja, a kao rezultat toga, cijena meme tokena se povećala za 25%.

Međutim, Muskov najnoviji tweet koji podržava kriptovalute još uvijek nije imao pozitivan utjecaj na cijene kriptovaluta. Tržište kriptovaluta je trenutno u korekciji.  

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X