Musk prekršio obećanje: Tesla prodala većinu svog bitcoin portfelja

0

Tesla, kompanija Elona Muska, objavila je da je prodala 75% svojih bitcoina, i to u vrijednosti od 936 milijuna dolara. Na kraju godine 2021. godine, količina ovih bitcoina vrijedila je oko 2 milijarde dolara.

Iz kompanije kažu da se se za prodaju odlučili nakon što je vrijednost bitcoina tijekom ove godine pala za više od 50%.

Šef Tesle Elon Musk bio je među najistaknutijim pobornicima kriptovaluta, a njegove izjave na društvenim mrežama često su poticale značajne aktivnosti na kriptotržištima.

Teslino ulaganje od 1,5 milijardi dolara u Bitcoin, otkriveno je u veljači 2021. i potaknulo porast potražnje za ovom valutom. Prije pada, cijena Bitcoina skočila je u studenom 2021. godine na gotovo 70.000 dolara, a danas iznosi više od 22.000 dolara, točnije 22.816 dolara u vrijeme pisanja ovog članka.

Je li nas Musk lagao?

U to vrijeme Musk je na društvenim mrežama pisao da tvrtka neće prodati bitcoin koji posjeduje.

“Tesla neće prodavati bitcoin”, napisao je Musk na Twitteru.

Prije godinu dana, Elon Musk je govorio kako on ne prodaje, nego pumpa kriptovalute, a također je istaknuo da bi volio vidjeti da Bitcoin uspije.

Tijekom razgovora s investitorima, Musk se osvrnuo na rasprodaju Bitcoina. “Ovo ne treba shvatiti kao presudu najpopularnijoj kriptovaluti. Tesla je prodala svoj bitcoin zbog zabrinutosti za ukupnu likvidnost tvrtke s obzirom na gašenja zbog pandemije koronavirusa u Kini”, izjavio je Musk.

Samo godinu dana nakon svoje izjave, kompanija Tesla ipak je prodala većinu svojih bitcoina pa je ovo još jedno Muskovo prekršeno obećanje.

Izgleda da Musk nije uvijek dosljedan u svojim izjavama, no to do sada nije naštetilo njegovoj poslovnoj karijeri.

Ali ovo je još jedan podsjetnik da njegove riječi, koje mogu pokrenuti tržišta, nisu baš uklesane u kamen.

No jedno je sigurno, ovaj potez je još jedna loša vijest za Bitcoin i kripto općenito, budući da je Musk poznat kao zagovornik kriptovaluta i puno je pomogao u promociji Bitcoina i Dogecoina. Preostaje vidjeti kakvo će uskoro biti stanje na kripto burzama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X