Na burzi u Zimbabweu Bitcoin je na $7.200!

0

Na tržištu se vrijednost kriptovaluta počela stabilizirati i ponovno se bilježi porast Bitcoina. Međutim pojedine zemlje su svojom politikom dovele do hiperinflacije što znači da je njihova domaća valuta počela gubiti na vrijednosti.

Upravo se to dogodilo u Afričkoj državi Zimbabwe, što rezultira nezadovoljnim građanima jer novac ima puno manju vrijednost pa sada za isti iznos mogu kupiti puno manje.

S ovim problemom Zimbabwe se već susrelo 2008. godine kada se globalna financijska kriza odrazila na sve valute u svijetu, ali ni trenutna situacija nije puno bolja.

Stanovništvo je pronašlo rješenje u drugim valutama pa su tako sada i najpopularnija plaćanja postala u Bitcoinima i dolarima.

Kaos

Vlada je počela zaustavljati plaćanje karticama u državi te je ograničila protok novaca u i iz zemlje. Cijela situacija rezultirala je plaćanjem Bitcoinima, stoga primjerice ako kupujete automobil prisiljeni ste ga platiti kriptovalutama!

Na domaćoj burzi BitcoinFundi, Bitcoin je “poludio” i postigao svoju dosad najvišu zabilježenu vrijednost od $7.200! Ovaj porast pripisuje se isključivo vladinim regulacijama jer su stvorile uvjete u kojima se gospodarstvo moralo okrenuti drugim valutama kako bi opstalo.

Slična situacija dogodila se nedavno u Venezueli, gdje je hiperinflacija također pogodila tržište te su građani bili prisiljeni okrenuti se trgovanju drugim valutama.

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegrpah.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X