Najgori kvartal za Bitcoin od početka 2018.

0

Bitcoin je spreman objaviti tromjesečje s najslabijim rezultatima od početka bear marketa 2018. godine. Trenutni kvartal je na putu da bude drugi najgori za Bitcoin u gotovo osam godina (od početka 2014. godine).

Prema kripto analitičkoj kompaniji, Skewu, Bitcoin je trenutno u padu za gotovo 46% u ovom tromjesečju, najslabijem tromjesečju od prvog tromjesečja 2018. – kada je izgubio otprilike 50% svoje vrijednosti tijekom samo tri mjeseca usred pada s najviših razina 2017. godine . Od početka 2019. godine, Q2 2021. ovo je četvrto tromjesečje u kojem se bilježi pad vrijednosti Bitcoina, pri čemu je cijena BTC-a pala otprilike 10,6% tijekom Q1 2020, 13,6% u Q4 2019 i 21,5% u Q3 2019.

Izvor: Twitter

Institucije prodaju Bitcoin?

Prema CoinSharesovom tjednom izvješću Digital Asset Fund Flows, institucionalni investitori nastavili su smanjivati izloženost Bitcoinu šesti uzastopni tjedan, a investicijski proizvodi koji prate Bitcoin bilježe odljev od 89 milijuna dolara tijekom sedam dana.

Sveukupno, kombinirani kripto investicijski proizvodi bilježe treći uzastopni tjedan odljeva, a investitori su prošlog tjedna iz sektora uklonili 79 milijuna dolara. Međutim, CoinShares napominje da su ostali kripto proizvodi zabilježili priljev od 10 milijuna dolara, npr. Polkadot s 1,2 milijuna dolara i Ripple s 800.000 dolara.

Institucije nisu same u smanjenju izloženosti Bitcoinu, a podaci kripto analitičke kompanije, Glassnode, otkrivaju da OTC deskovi i mineri također prodaju veliku količinu Bitcoina. Prema Glassnodeu, količina Bitcoina na OTC deskovima pali su na najnižu razinu od ožujka 2020., dok mineri također prodaju tijekom posljednjih tjedana usred migracije iz Kine.

Nisu svi bearish nastrojeni, a popularni Bitcoin podcaster Anthony Pompliano svojim skoro milijun sljedbenika objavio je kako on akumulira Bitcoin u prema DCA, bez obzira na sve. Pomp sebe opisuje kao “lošeg trgovca koji će zajamčeno izgubiti” i priznaje da “nema pojma kamo kratkoročno ide cijena Bitcoina”, zbog čega influencer naglašava svoju dugoročnu perspektivu za Bitcoin.

Izvor: Twitter

Glassnode također primjećuje da su dugoročni hodleri, odnosno Bitcoin adrese koje u prošlosti nisu prodavale već samo akumuliraju su znatno povećale svoj portfelj otkako se Bitcoin počeo povlačiti sa svojih najviših cjenovnih razina u travnju.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X