Najniži Bitcoin dominance u zadnje 3 godine

0

Kako se cijena Bitcoina opet srušila nakon novog tweeta Elona Muska 17. svibnja, tržišna dominacija altcoina porasla je na najvišu razinu u zadnje tri godine.

Bitcoin dominance se bliži drugoj najnižoj razini u povijesti

U trenutku pisanja članka, Bitcoin predstavlja 38,9% ukupne kapitalizacije kripto imovine, ovo je najniža razina od lipnja 2018, prema CoinGeckou.

Bitcoin je najnižu razinu “tržišne dominacije” od 33% dosegao u siječnju 2018. godine, kada je padao s prethodnog ATH-a, dok su altcoini tek dosezali svoje cjenovne vrhunce. Trenutno Bitcoinov kapitalni udio u kripto tržištu nije daleko od svoje druge najniže razine od 36%, koja se dogodila prije tri godine u svibnju 2018.

Ukupna kapitalizacija svih altcoina trenutno iznosi 1,25 bilijuna dolara nakon što se prošlog tjedna uspostavila najviša razina od gotovo 1,5 bilijuna dolara.

Kako “stoje” veliki altcoini?

Ethereum je nedavno zabilježio značajan porast tržišne dominacije, nakon što je njegova kapitalizacija dosegla otprilike polovicu Bitcoina, što predstavlja preko 19% kapitalizacije kripto tržišta. Ether također predstavlja 32% ukupne tržišne kapitalizacije altcoina.

Binance Coin zauzima treće mjesto, predstavljajući 4% ukupne kripto kapitalizacije, slijede Cardano s 3,3% i Dogecoin s 3%. Uz to, Binance Coin čini 6,7% kapitalizacije u tržištu altcoina (“ukupna kapitalizacija – kapitalizacija Bitcoina”), Cardano 5,5%, a Dogecoin 5%.

Elon Musk možda je dodatno potaknuo gubitak dominacije Bitcoina nagovještavajući da će Tesla možda prodati svoje Bitcoine u tweetu od 17. svibnja, što je izazvalo pad od 15% tijekom 18 sati. Naknadno je Musk potvrdio kako Tesla nije prodala Bitcoin.

Izvor: Twitter

Iako je Bitcoin sada u padu od 35% u odnosu na najvišu razinu od 14. travnja, nekoliko altcoina zabilježilo je slabije korekcije, dok je Ethereum trenutno pao za 24% u odnosu na cjenovni vrhunac, koji je 12. svibnja iznosio 4.350 dolara. Neke se kriptovalute oporavljaju usprkos kratkoročnom bearish trendu, a Cardano je 16. svibnja dosegao svoju najvišu razinu od 2,45 dolara.

Smatrate li da je ovo još jedna u nizu korekcija ili smo uronili u bear market?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X