Najniži “Bitcoin dominance” u zadnjih pola godine

0

Bitcoin trenutno čini manje od 60% ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta, najavljujući dolazak “alt sezone 2.0″.

U tvitu 29. ožujka, analitičar Filbfilb, suosnivač trgovačke platforme Decentrader, najavio je da su napokon stvoreni uvjeti za novi val altcoina jer njihova ukupna tržišna kapitalizacija doseže nove maksimume od gotovo 750 milijardi dolara.

Dominacija Bitcoina na najnižoj razini od listopada 2020

Ističući trenutnu spot cijenu Bitcoina, kombiniranu tržišnu kapitalizaciju altcoina u dolarima i dominaciju Bitcoina tržišnom kapitalizacijom, Filbfilb je sažeo tržište, a ovo će se svidjeti svim altcoin hodlerima.

“Alt szn”, komentirao je, izgovarajući naziv za fenomen naglog porasta cijene altcoina kada se Bitcoin “ohladi” ili konsolidira nakon vlastitog skoka cijena.

Alt sezona u nastajanju je pune tri godine. Očekivanja od ovog događaja iznimno su velika te traju već neko vrijeme, ali u konačnici su neispunjena u omjeru koji trgovci priželjkuju. Sad, međutim, s konsolidacijom Bitcoina nakon što je dosegao najvišu razinu od 61.700 dolara, čini se da su okolnosti promijenile. U vrijeme pisanja ovog članka, dominacija Bitcoinove tržišne kapitalizacije bila je 57,9%, najniža od kraja listopada 2020.

Najnoviji katalizator ovoga je vjerojatno Visa, koja je u ponedjeljak najavila da će podržati stablecoin USDC za namirivanje transakcija, pri čemu će koristiti Ethereum blockchain. Ethereum je zabilježio skroman rast od 8% u tjedan dana, ali njegova cijena Ethera još je u padu u odnosu na siječanj. Ako gledamo širu sliku, unatoč tome postavljaju se temelji za iznimno bullish ljeto za altcoine, posebno s obzirom na to da je njihova tržišna kapitalizacija dosegnula novi ATH, blizu 750 milijardi dolara.

Izvor: CoinMarketCap

Ethereum će sve jako iznenaditi“, napisao je analitičar Michael van de Poppe odluci Vise.

Prethodne prognoze cijena za Ethereum uključivale su 5.000, pa čak i 10.000 dolara kroz srednji rok.

Je li Bitcoin dotaknuo dno ove konsolidacije?

U međuvremenu, za Bitcoin, bullish znakovi ostali su prigušeni u ponedjeljak nakon što je dosegao resistance razinu (ujedno je to najviša cjenovna razina u veljači) od 58.300 dolara. Unatoč tome, BTC je porastao za oko 4% u posljednja 24 sata. Među sudionicima tržišta, razgovor se tako okrenuo tome je li prošlotjedno odbijanje od 50.000 dolara predstavljalo konačan najniži iznos cijene u tekućem razdoblju konsolidacije.

“Ako je to doista slučaj, onda to znači da je $ BTC dosegao dno nakon dvotjedne korekcije po drugi put ove godine. Prosječna korekcija Bitcoina u 2017. bila je ~ 16 dana.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X