Najprecizniji Bitcoin indikator signalizira da je cjenovno dno blizu

0

Jedan od najpreciznijih tržišnih pokazatelja za downtrend Bitcoina govori da najveća kriptovaluta mora još pasti prije nego što dosegne cjenovno dno. Podaci iz Glassnodea pokazuju da Bitcoinov MVRV-Z rezultat gotovo, ali ne sasvim – signalizira preokret cijene.

MVRV-Z ide prema makro cjenovnom dnu

Usred tekuće rasprave hoće li ili kada Bitcoin prijeći svoje trenutne makro niske vrijednosti od 17.600 USD, nove brojke sugeriraju da će tržište morati dodatno pasti.

Kao što je primijetio Filbfilb, suosnivač DecenTradera, rezultat MVRV-Z sada je u klasičnoj zelenoj zoni, ali još nije na točki koja je pogodila cjenovno dno u prošlosti. MVRV-Z mjeri koliko je visoka ili niska spot cijena Bitcoina u odnosu na ono što se naziva njegova “fer vrijednost”.

Koristi podatke o tržišnoj kapitalizaciji i ostvarenoj cijeni zajedno sa standardnom devijacijom kako bi stvorio nešto što se pokazalo jednim od najučinkovitijih alata za predviđanje vrha i dna Bitcoina. MVRV-Z je do sada uhvatio svaki vrh i dno za BTC/USD trading par u svojoj povijesti i to s točnošću od dva tjedna.

Mjerni podatak je samo nekoliko puta išao ispod svoje zelene zone – posljednji put u ožujku 2020., ali veći pritisak na pad doveo bi do ponovne izvedbe.

“Obično imamo cjenovno dno kad je tržišna kapitalizacija za oko 30% manja od “fair” cijene – trenutno 15,6 tisuća USD. To je bilo kada su makro vremena bila relativno dobra, sve gore je rizik da će ovaj put biti drugačije po mom mišljenju.”

Donja cjenovna zona od 16 000 $ dobiva na popularnosti

15.600 dolara bilo bi povezano s raznim postojećim predviđanjima o tome gdje bi Bitcoin trebao biti na dnu. U međuvremenu, ažurirajući svoje followere na Twitteru tijekom vikenda, popularni račun CryptoBullet uključio je to područje kao jednu od nekoliko važnih support zona koje treba pratiti.

16.000 dolara, potvrdili su, također označava prosječno odstupanje od 50-mjesečnog pomičnog prosjeka Bitcoina. Indeks relativne snage Bitcoina, ili RSI, već je na najnižoj razini ikada, što je još jedan pokazatelj “oversold” prirode tržišta koje je sada ispod vrhunca prethodnog Halving ciklusa od gotovo 20.000 dolara.

Ovo nije financijski savjet, članak predstavlja viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve potencijalne gubitke nastale zbog povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X