Nakon akumulacije altcoina, institucije se vraćaju Bitcoinu

0

Institucionalni ulagači ponovno naginju Bitcoin investicijskim proizvodima koji pokazuju treći uzastopni tjedan priljeva investicija.

Prema najnovijem tjednom izvješću o protoku fondova za digitalne imovine CoinSharesa, Bitcoino investicijski proizvodi generirali su priljeve u iznosu od 68,7 milijuna dolara između 27. rujna i 1. listopada, što predstavlja povećanje izloženosti od 36% tjedno.

Institucije ponovno kupuju Bitcoin nakon rekornog odljeva

Dok su derivati Bitcoina već dva tjedna zaredom dominirali količinom priljeva u sektoru digitalne imovine, bullish potez je došao tek nakon rekordnog niza odljeva koji je potrajao osam uzastopnih tjedana do početka rujna.

Ukupni priljevi za digitalne investicijske proizvode iznosili su 90 milijuna dolara za ovaj tjedan, što je označilo sedmi uzastopni tjedan povećanja priljeva kako institucionalni ulagači nastavljaju povećavati izloženost digitalnoj imovini.

Institucionalni igrači također su prikupili značajnu količinu Ethereum investicijskih proizvoda, s priljevima od ukupno 20,2 milijuna dolara. BTC i ETH proizvodi su tjedno porasli otprilike 7,4%, odnosno 3,2%.

Intitucionalni apetit za altcoine

Prošlog je tjedna pokazan i institucionalni apetit za altcoine. Cardano i Solana investicijski bilježe priljev od 1,1 milijun dolara i 700.000 dolara, dok je u Polkadot i Binance Coin uloženo po 800.000 dolara. Multi-asset fondovi također su zabilježili priljeve od 1,9 milijuna dolara.

Čini se da je institucionalna potražnja za Solanom znatno pala. Priljevi sredstava u SOL derivate pali su za 98% od najviših vrijednosti koje su bile 38,9 milijuna dolara.

Unatoč tome što su se tržišta oporavila od snažne korekcije povlačenja u srpnju, CoinShares je naglasio da je prošlotjedni volumen institucionalne trgovine od 2,4 milijarde dolara i dalje nizak. Za usporedbu, institucionalni volumen na vrhu bull marketa tijekom ove godine (sredina svibnja) bio je 8,4 milijarde dolara.

Prema procjenama CoinSharesa, menadžeri institucionalne imovine trenutno predstavljaju kombiniranu imovinu pod upravljanjem (AUM) vrijednu 57,1 milijardu dolara zajedno, što je tjedno povećanje od 8,5%.

Greyscale i dalje dominira sektorom, predstavljajući 41,1 milijardi dolara ili 71% ukupnog AUM-a u sektoru. Fondovi CoinShares XBT i Purpose zauzimaju drugo i treće mjesto s AUM-om u vrijednosti od 2,2 milijarde dolara i 2,1 milijarde dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X