Nakon korekcije, najviši dnevni rast Bitcoina

0

Bitcoin je svoj najuspješniji cjenovni oporavak u povijesti doživio 12. siječnja nakon testiranja support razine na 30.000 dolara, ali sudionici na tržištu su i dalje sumnjičavi.

Podaci s platformi CoinGecko i TradingView govore nam kako se Bitcoin u ponedjeljak brzo odbio od najnižih 30.250 dolara te zabilježio 20-postotni rast u nešto više od 12 sati.

Guggenheimov savjet o prodaji postao upitan

Usprkos brzom padu cijene tijekom vikenda, oporavak cijene Bitcoina bio je još brži te je ostvario najveći dnevni rast u povijesti ove kriptovalute, kako u američkim dolarima, tako i u postocima. Brojevi će biti potvrđeni kada se dnevna svijeća zatvori, a u vrijeme tiska nalazimo se na razini od 36.000 dolara.

Međutim, čim je oporavak bio u tijeku, pojavila se zabrinutost oko autentičnosti nedavnih kretanja na tržištu. Popularni kripto analitičar “filbfilb” tvrdi da je snaga ovog pozitivnog impulsa umanjila ono što je bila očita manipulacija tržišta – posebno zahvaljujući prekidu rada kripto burzi i neslužbenim savjetima menadžera Guggenheima za prodaju po nižim cijenama.

“Teško je ne biti teoretičar zavjere kad dvije glavne razmjene postanu neoperativne, a Guggenheim kaže ljudima da prodaju svoj kripto kada cijena padne.”

Guggenheimov CIO, Scott Minerd, savjetovao je investitorima da je “vrijeme da se pokupi malo profita”. Tvrtka čeka američko regulatorno dopuštenje za izloženost u Bitcoinu putem Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC), a Minerdove riječi brzo su izazvale kritike zbog namjernog licitiranja cijene u međuvremenu.

Kripto burze opet zakazale

Za velike kripto burze, Coinbase i Kraken, u međuvremenu su se nastavili reputacijski problemi. Kako se pad Bitcoina ubrzao s 38.000 dolara prema support razinama od 30.000 dolara, obje trgovačke platforme sada su zabilježile karakteristično ponašanje, prekid rada pri velikoj volatilnosti, zbog čega su trgovci izgubili kontrolu nad narudžbama. Ovo je utjecalo na cijelo tržište, pa čak i pogoršao pad cijena.

“Spot prodaja na tržištu započela je oko 38 tisuća američkih dolara, a zatim Coinbase djelomično nije radio, ne registrirajući kupnje, uzrokujući da njegova cijena padne za 350 dolara, što je srušilo indeksnu cijenu koju futures burze koriste za izračun financiranja poluge, uzrokujući bearish moment na špekulativnim tržištima. “, Objasnio je u ponedjeljak.

Pitanje je zašto futures burze nisu uklonile Coinbase kao izvor iščitavanja cijene kako bi se stabilno zaustavio pad. Čini se da su kupci zabrinuti. Kao što je primijetio programer Vijay Boyapati, volumen Coinbasea iznosilo je preko 101.200 BTC (3,6 milijardi dolara) u 24 sata do utorka, što je prema njegovim procjenama dovelo do profita od 175 milijuna dolara.

“Koliko god mi se ne sviđa Coinbase, njihov IPO bit će glavni katalizator za cijelo tržište kad se to dogodi. Puno kapitala iz burze dionica na taj će se način slivati ​​na tržište Bitcoina.”, rekao je u popratnim komentarima.

Kakvo je vaše mišljenje o stanju tržišta, jeste li uzeli profite ili HODLate?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X