Nakon prošlotjednog rasta, hype oko Dogecoina se smanjuje

0

Dogecoin je tijekom proteklog tjedna zabilježio enorman rast. Međutim, podaci s društvenih mreža pokazuju da je ovaj meme trend možda završio.

Digitalna valuta, koja je prvotno lansirana 2013. godine, a bila je u središtu niza skandala tijekom proteklih godina, doživjela je mainstream prihvaćanje u zadnje vrijeme. U petak je DOGE uspio nadmašiti Ethereum u ukupnom volumenu trgovanja, kada se njegova cijena udvostručila u jednom danu te je prešla 5000% profita u zadnjih godinu dana.

Međutim, u svojoj osnovi DOGE je meme, a memovi se šire i u osnovi oslanjaju na društvene medije. Kad se meme ne može dalje širiti, vjerojatnost je da će i cijena pasti. U trenutku objavljivanja, DOGE je pao za 20% u 24 sata, na 0,33 dolara, napravivši korekciju s najviše cijene 0,44 dolara. Podaci o sentimentu na društvenim mrežama koje pruža The TIE pokazuju da bi on mogao nastaviti padati.

Volumen potiče sentiment

U petak je Google Trends objavio Tweet s naglaskom na svjetske navike pretraživanja pojmova Bitcoin i DOGE. Otkrili su da dok je većina svijeta i dalje bila usredotočena na Bitcoin, američki trgovci “samo” su pretraživali Dogecoin. Ovaj se heatmap slaže s podacima koje pruža The TIE. Vidljiva je razlika između ukupnog volumena tweetova koji se odnose na korekciju DOGE-a dok trgovci iz SAD-a spavaju i tijekom američkih dnevnih sati. 

Izvor: Twitter

Međutim, jednostavno pretraživanje i volumen tweetova ne ukazuju uvijek na rast cijena. Kao što je istaknula infografika Google Trendova, sentimenti o povećanju volumena mogu se miješati: mnogi od glavnih pojmova za pretraživanje usredotočeni su na trgovce koji pokušavaju utvrditi koliko još DOGE može narasti u cijeni.

Neizvjesnost se proširila i na Twitteru. Iako je sentiment prema Dogecoinu bio najjači tijekom rasta na, 0.16 dolara 14. travnja, dok je ukupan volumen tweetova dosegao vrhunac zajedno s DOGE-ovom cijenom od 0,44 dolara. Nakon toga, pada već danima. U konačnici, iako su volumen i sentiment ono što je DOGE gurnulo u njegove visoke visine, čini se da brza korekcija cijena sada vuče Dogecoin natrag na zemlju. 

Smatrate li da je rast DOGE-a racionalan s obzirom da 80-ak adresa drži preko 60% cjelokupne količine Dogecoina?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X