Nekoliko mjeseci prije halvinga, Bitcoinov hash rate dosegao ATH!

0

Hash rate za bitcoin mrežu dosegao je najvišu povijesnu razinu od 126 kvintilijun hash-ova u sekundi. Za usporedbu, mreža je u istom razdoblju prošle godine radila brzinom od “samo” 38 kvintilijuna hash-eva u sekundi.

Hoće li halving izazvati egzodus bitcoin minera?

Međutim, od značaja je ono na što ta činjenica ukazuje, a to je trend povećanja “samopouzdanja” minera bitcoina. Zbog toga, teorija o zabrinutosti zbog moguće kapitulacije rudara, u razdoblju nakon halvinga koji slijedi, nema vjerodostojne temelje.

Nakon fantastičnog razdoblja za bitcoin u zadnjih nekoliko tjedana, vijesti o povećanju hash rate-a mreže koji je dosegao ATH ne bi trebale biti iznenađenje za kripto entuzijaste.

Tijekom vikenda, prosječni dnevni hash rate dosegao je 126 kvintilijuna hash-ova u sekundi. Ova činjenica pobila je bilo kakvu predodžbu da su rudari oprezni zbog nadolazećeg halvinga ovog svibnja. Hash rate je pojam koji se odnosi na moć obrade na mreži. Kako se bitcoini rudare, transakcije je potrebno “usitniti” (hash-ati) prije nego što se dodaju u blockchain, s toga, što je veći hash rate, veća je brzina bitcoinove mreže jer se više transakcija može “usitniti” u kraćem vremenu.

Dodajte u smjesu nadolazeći halving, kada će se nagrada minerima bitcoina za rješavanje bloka prepoloviti (6,25 BTC), racionalno je za očekivati masovni egzodus rudara. Međutim, trend sve višeg i višeg hash rate-a, sugerira da se sve više rudara pridružuje bitcoinovoj mreži. Upravo zbog tog razloga malo je vjerojatno da ćemo vidjeti egzodus minera.

Mineri se uzdaju na rast cijene bitcoina!

Kada uzmemo sve navedeno u obzir, možemo reći da je situacija s minerima bitocina u najmanju ruku čudna. Znamo da se profitabilnost mininga bitcoina prepolavlja pa dolazimo do pitanja zašto mineri i dalje podupiru mrežu, i to u većem broju nego inače?!

Ako bitcoin ne uspije zadobiti naklonost javnosti koja će se odraziti na cijenu nakon halvinga, rudarstvo bitcoina, prema trenutnom hash rate-u, u kratkom roku postalo bi neodrživo.

To može značiti samo da mineri očekuju značajan porast cijene bitcoina. Hoće li se to dogoditi ili ne, nagađaju svi. Ali na temelju povećanja hash rate-a, jasno je da rudari u to vjeruju. Mislite li da će halving imati pozitivan utjecaj na cijenu bitcoina kao što je imao u povijesti, ili će ovoga puta tržište drugačije reagirati? Podijelite Vaše mišljenje u komentarima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X