Nekretnine u vrijednosti 12 milijuna eura tokenzirane te ponuđene investitorima

0

Njemački Black Manta Capital Partners pokrenuo je Ponudu Security Tokena (STO) za berlinske nekretnine u vrijednosti većoj od 12 milijuna dolara.

Projekt je suradnja s njemačkom tvrtkom za prodaju nekretnina Tigris Immobilien i uključuje oko 2000 četvornih metara nekretnina, uglavnom sastojeći se od pojedinačnih stanova veličine od 40 do 60 četvornih metara. Očekuje se da će izgradnja biti završena do 2022. godine, a jedinice će se prodavati investitorima i vlasnicima (budućim stanarima).

Vlasnicima tokena bit će dodijeljeno 20% dobiti od prodaje putem “osiguranog prava sudjelovanja”. Kompanija je navela da će tokenizacija omogućiti običnim investitorima da sudjeluju u profitabilnom projektu nekretnina koji je obično rezerviran samo za profesionalne investitore.

Minimalna investicija je samo 500 € !

Osobe zainteresirane za kupnju tokena mogu uložiti najmanje 500 € do maksimalno gotovo 2 milijuna eura. Suosnivač Black Manta i upravljački partner Christian Platzer rekao je da STO ima niz prednosti u odnosu na tradicionalne načine ulaganja u nekretnine, uključujući:

„Niži transakcijski troškovi, prenosivost i likvidnost. Danas možete investirati u nekretnine, bez odlaska kod javnog bilježnika. “

Glasnogovornik Black Manta rekao je da ponudu regulira njemački regulator BaFin, Savezno tijelo za financijski nadzor. Stoga su se za ovaj STO primjenjivali određeni njemački propisi tržišta kapitala za maloprodajne ponude, tu ponudu morali smo ograničiti na njemačke i austrijske ulagače. U pripremi je i niz drugih ponuda širom EU, također u ostalim razredima imovine. 

Platzer je rekao da je Black Manta regulirana institucija za financijske usluge pod nadzorom BaFina-e i njemačke središnje banke. Dobivanje odobrenja regulatora za projekt bilo je izravno te su s odgovorima na nekoliko dodatnih pitanja dobili zeleno svjetlo za provedbu STO-a.

Kakva je budućnost STO-a?

Iz Black Manta-e su rekli da će ove godine na svojoj platformi provesti više STO-ova. Tvrtka navodno već planira ponude početnih vrijednosnih papira, malih i srednjih poduzeća i fondova. Gledajući u budućnost, Platzer očekuje da će se pojaviti nova industrija usluga tokenizacije i tržište kripto skrbnika rasti. Objasnio je da institucionalni ulagači zahtijevaju regulirane skrbnike:

„Osobito su institucionalni ulagači čekali regulirane usluge kako bi im pomogli u čuvanju tokenizirane imovine. Dugoročno, regulirano skrbništvo dovest će likvidnosti velikih igrača na tržište kriptovaluta koje je i dalje nišno, ali raste. “

Blockchain tehnologija dobiva sve više maha na tržištu nekretnina sa security tokenima za nekretnine koji sada predstavljaju polovinu aktivnih tržišta security tokena i 15% ukupnog volumena. U ožujku je japanska tvrtka surađivala s tvrtkom za tokenizaciju radi stvaranja platforme za financiranje pomoću digitalnih vrijednosnih papira za ulaganje u nekretnine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X