NFT kolekcija Donalda Trumpa rasprodana u jednom danu

0

Čini se da je Trumpova “velika najava” vlastite NFT kolekcije privukla velik broj njegovih pristaša.

Unatoč naizgled lošem trenutku na tržištu, nedavno lansirana kolekcija digitalnih “bejzbol karata” bivšeg predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, rasprodana je u roku od 24 sata od njihovog puštanja u prodaju.

Kripto zajednica reagirala je s oduševljenjem, posebno s obzirom na Trumpove prethodne izjave u kojima je kripto kritizirao kao “prijevaru”.

Trumpovi NFT-ovi prikazuju umjetnost u obliku karata koje predstavljaju dijelove njegovog života i karijere. Kolekcionarski predmeti prikazivali su ga u raznim odjevnim kombinacijama i na raznim mjestima, od lika kauboja, preko astronauta, brokera, do vozača trkaćih automobila i supermana.

Prikupljeno gotovo 5 milijuna dolara

Iako su Trumpovi pristaše podjednako ismijavali NFT-ove, svih 45 000 rasprodano je u otprilike 12 sati, prema podacima OpenSea. Ukupno je prikupljeno preko 4,45 milijuna dolara. Kreatori kolekcije također dobivaju 10% od svake prodaje na sekundarnim tržištima kao što je OpenSea. Do sada su trgovci potrošili 7,5 milijuna dolara (6374 Ethera) trgujući kartama na OpenSea, čime su kreatori zaradili dodatnih 520 000 dolara.

“Trumpovi NFT-ovi namijenjene su kao kolekcionarski predmeti samo za individualno uživanje, a ne za sredstva ulaganja”, pojašnjeno je na stranici za ulaganje.

Na stranici su također pažljivo istaknuli da su kartice mintane na Polygonu, koji se opisuje kao ekološki prihvatljiv i ugljično neutralan.

Svaki kupljeni NFT uključio je kupce u nagradnu igru ​​sa šansom za osvajanje raznih nagrada, uključujući 20-minutni sastanak s Trumpom, zoom poziv, partiju golfa ili autogram na nekom od suvenira.

U međuvremenu, kupci 45 zasebnih NFT-ova osvojili su zajamčenu ulaznicu za gala večeru na Floridi na kojoj će biti 2000 uzvanika, uključujući bivšeg predsjednika. 

Trump je nekoć u više navrata osuđivao Bitcoin i kriptovalute kao “prijevaru” koja prijeti dominaciji američkog dolara. Unatoč tome, podržavao je NFT pohod svoje supruge Melanie Trump koja je prije godinu dana najavila vlastitu NFT kolekciju temeljenu na Solani. Prihod je iskorišten za prikupljanje novca za školovanje udomljene djece.

“Ne želim imati sve te druge kriptovalute. Jednog dana bi moglo doći do eksplozije kakvu nikada nismo vidjeli. Mislim da je to vrlo opasno”, rekao je Trump u jednom intervjuu za FOX business.

U potpunoj nevjerici, voditelj kripto podcasta Scott Melker, rekao je kako se nada da će zbirka na kraju pasti na nulu kako bi industrija mogla “ponovno pokrenuti”.

Do sada se to nije dogodilo. Trumpovi NFT-ovi trguju iznad svoje izvorne prodajne cijene na OpenSea, s trenutnom najnižom cijenom od 0,31 ETH, što vrijedi 366,91 USD u vrijeme pisanja ovog članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X