NFT trgovac slučajno uništio 129 tisuća dolara vrijedan CryptoPunk

0

NFT trgovac nije mogao doći sebi kada je otkrio da je CryptoPunk koji je kupio za 77 Ethereuma nestao nakon što je greškom poslao vrijedan komad digitalne umjetnosti na pogrešnu, burn adresu.

Brandon Riley, koji je prije dva tjedna kupio CryptoPunk #685, priznao je da je pogriješio pokušavajući wrappati NFT. Kao iskusni NFT trgovac i investitor, Riley je znao koliko je važno nabaviti nove NFT-ove neposredno prije nego što su kripto tržišta uzletjela u novo tržište bikova.

Tako je odlučio posuditi nešto novca od CryptoPunk #685 koristeći popularnu tehniku ​​poznatiju kao wrapping. CryptoPunk #685 namjeravao je postaviti na platformi NFTfi.com i tako zaraditi prinos od otprilike 7% godišnje.

Koristeći vodič koji je pronašao na internetu, Riley je pokušao wrappati svoj punk kao ERC-721 token, stvarajući novi digitalni token kojim dokazuje da posjeduje CryptoPunk #685, ali i kompatibilnost s NFTfi.com. Nažalost, unosom pogrešne adrese, CryptoPunk #685 je sada zauvijek izbrisan iz optjecaja, čime je spriječeno da se njime ikada više trguje ili da ga itko posjeduje.

Burn adrese su digitalni novčanici koji nemaju privatni ključ te su jednosmjerni, što znači da mogu samo primati imovinu poput kriptovaluta i NFT-ova.

Složene i nepovratne prirode transakcija

U vrijeme kada ga je Riley kupio, CryptoPunk #685 vrijedio je otprilike 129 000 dolara u Ethereumu.

Izvorno stvoren 2017., CryptoPunks se općenito smatra “blue chip” zbirkom i u rangu je s onima poput Bored Ape Yacht Cluba Yuga Labsa. S tržišnom kapitalizacijom od preko 1 milijarde dolara, najjeftiniji CryptoPunk vrijedi nešto više od 109 000 dolara, prema NFT Price Flooru.

Međutim, CryptoPunks su stvoreni prije nego što je ERC-721 uspostavljen kao standard tokena za NFT-ove, što ih čini nekompatibilnim s nekim tržištima i aplikacijama dizajniranim za decentralizirano financiranje, kao što je NFTfi.com.

Ovo ukazuje na probleme s kojima se mnogi suočavaju u industriji digitalne imovine zbog često složene i nepovratne prirode transakcija. A budući da nema uključenih financijskih posrednika, Riley ne može učiniti ništa da vrati svoj izgubljeni CryptoPunk. U međuvremenu je vodič koji je koristio ažuriran.

Ponekad se NFT-ovi ne spaljuju slučajno, već kao iskaz stava. Prošlog mjeseca Jason Williams spalio je BAYC #1626, u to vrijeme vrijedan 169 000 dolara, kako bi simbolično premjestio imovinu s Ethereuma na Bitcoin u obliku upisa napravljenog putem Ordinala.

Jednom spaljen NFT nepovratno je uništen i ne može se zamijeniti niti mu možete ponovno pristupiti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X