NFT uskoro stiže i na Instagram

0

Izvršni direktor Meta, Mark Zuckerberg, otkrio je da se njegova aplikacija za dijeljenje videa i fotografija, Instagram, priprema za dodavanje NFT-ova na platformu.

“Radimo na uvođenju NFT-a na Instagram u bliskoj budućnosti”, izjavio je Zuckerberg na konferenciji South by Southwest (SXSW) u Austinu u Teksasu. Osnivač Facebooka nije naveo detalje kada će se implementacija dogoditi.

Casey Newton, novinar Platformera, tweetao je s konferencije da je Zuckerberg rekao da se nada da će korisnici Instagrama u idućih nekoliko mjeseci moći stvarati vlastite NFT-ove na Instagram platformi.

Zuckerberg je rekao kako će korisnici Instagrama uskoro imati mogućnost prikazivanja NFT avatara umjesto svojih profilnih fotografija, ali bez odgovora kako će to izvesti. “Nisam spreman danas najaviti kako će to izgledati”, istaknuo je Zuckerberg.

Meta nije odmah odgovorila kada će NFT funkcionalnost biti aktivna.

U listopadu 2021. godine Meta je promijenila ime iz Facebooka kako bi se usredotočila na svoje projekte povezane s metaverzumom. Izvješća tvrtke iz posljednjeg tromjesečja 2021. otkrila su po prvi put da su financijski detalji njene kompanije za istraživanje i razvoj virtualne i proširene stvarnosti, Reality Labs, pokazali gubitke od preko 10 milijardi dolara.

Ovo nije prvi Meta pokušaj projekta koji se odnosi na kripto. Godine 2019. tvrtka je najavila planove za stvaranje “Libra” kriptovalute, kasnije rebrendirane u stablecoin “Diem”, vezan za američki dolar koji je pao zbog nedostatka regulatornog odobrenja i odbijanja zajednice. Projekt je na kraju kupio Silvergate Capital, iako neki bivši zaposlenici Mete sada žele oživjeti stablecoin otvorenog koda kroz izgradnju vlastite mreže.

Mintanje NFT-ova na društvenim mrežama

Društveni mediji pokušavaju implementirati kriptovalute i NFT na svoje platforme nakon slavne Twitterove odluke da doda podršku za NFT fotografije profila u siječnju ove godine. Reddit je implementirao NFT avatare iz vlastite kolekcije, a platforma OnlyFans omogućila je NFT avatare još u prosincu 2020.

Budući da je Jack Dorsey, suosnivač i bivši izvršni direktor Twittera, opsjednut kriptovalutama, može se reći da je ova društvena mreža “najprirodnije” okruženje za NFT.

Osim društvenih medija koji se žele uključiti u sve ono što nudi kripto svijet, tradicionalne financijske tvrtke također sve više pokazuju svoj interes za kripto sferu i ekspanziju u Metaverse.

Prijave u Uredu za patente i žigove SAD-a (USPTO) ovaj su tjedan pokazale da je American Express spreman ponuditi usluge virtualnog bankarstva i razmjene, kriptovaluta i omogućavanje korištenja svojih kreditnih kartica na NFT tržištu.

Financial Times je još u siječnju ove godine pisao kako NFT avatari stižu na Facebook i Instagram. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati prvi Meta koraci u svijetu NFT-ova i hoće li to dodatno povećati njihovu popularnost.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X