Nigerija je spremna usvojiti zakon kojim se priznaju kriptovalute i Bitcoin

0

Nigerija planira usvojiti zakon za legalizaciju upotrebe bitcoina i kriptovaluta.

Prema pisanju lokalnih novina, predsjednik Odbora Zastupničkog doma za tržišta kapitala i institucije Nigerije, Babangida Ibrahim, otkrio je pojedinosti o novom zakonu koji nastoji izmijeniti postojeći “Zakon o ulaganjima i vrijednosnim papirima iz 2007.” kako bi se Bitcoin priznao kao zakonski kapital za ulaganje.

Kripto regulacija

Nakon što zakon bude potpisan, nigerijska Komisija za vrijednosne papire i razmjenu priznat će kriptovalute i druge digitalne fondove kao kapital za ulaganje. U svojoj izjavi, Ibrahim je naglasio potrebu za učinkovitim i tržištem kapitala u zemlji, za koje je neophodno biti u tijeku s globalnom praksom.

“U posljednje vrijeme ima puno promjena na tržištu kapitala, posebice uvođenjem digitalnih valuta, robnih burzi i toliko drugih stvari koje su bitne, a koje treba obuhvatiti novim Zakonom. Kao što sam rekao, o tome je bolje razgovarati nakon razmatranja izvješća.”

Do razvoja događaja dolazi gotovo dvije godine nakon što je Nigerijska središnja banka zabranila bankama da servisiraju kripto razmjene. Obavijest CBN-a također je naložila bankama da zatvore račune svih pojedinaca ili entiteta uključenih u aktivnosti kripto trgovine.

Unatoč zabrani, Nigerija je postala jedan od najbrže rastućih korisnika Bitcoina na svijetu. Ima 50% aktivnih odraslih kripto trgovaca mjesečno, što je najviše u svijetu prema nedavnom izvješću globalne istraživačke tvrtke Morning Consult. Rastući apetit za kripto imovinu dolazi usred pada nigerijske Naire, a Bitcoin i stablecoini imaju veću prednost za mnoge Nigerijce koji žele zaštititi svoje bogatstvo.

Nedavno su se nigerijske vlasti udružile s kripto burzom Binance kako bi razvile digitalnu gospodarsku zonu usmjerenu na kripto i blockchain poslovanja.

Nigerijski napori za društvo bez gotovine

Godinu dana nakon pokretanja vlastite digitalne valute središnje banke – eNaira – Nigerija je najavila ograničenja podizanja gotovine u pokušaju da potakne usvajanje alternativnih plaćanja, što je potez za koji se očekuje da će utjecati na više od 200 milijuna ljudi.

CBN je uveo nova ograničenja za podizanje sredstava na samo 225 USD tjedno za pojedince i 1123 USD za tvrtke.

Bezgotovinska politika afričke države također podrazumijeva ograničenje podizanja gotovine na bankomatu na 45 dolara dnevno. U međuvremenu, korisnici će i dalje moći podignuti veće iznose u nekim slučajevima, ali će im biti naplaćena naknada za obradu koja iznosi između 5% i 10%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X