Nike akvizirao virtualni dizajn brand RTFKT

0

Nike, najveći svjetski proizvođač sportske odjeće i obuće najavio je akviziciju virtualnih tenisica i kolekcionarskog brenda RTFKT. Kroz ovo partnerstvo, Nike je postao najveći proizvođač atletskih proizvoda sa sjedištem u SAD-u koji se pridružio metaverse trendu.

Nike je početkom studenog podnio zahtjev za patentiranje sljedećih riječi za korištenje online i u virtualnim svjetovima: namesake, swoosh logo and just do it. Podnošenje zahtjeva je popraćeno s dva nova oglasa za posao dizajnera virtualnih materijala, signalizirajući namjeru tvrtke da uđe u metavers. Međutim, nova akvizicija RTFKT-a potvrđuje Nikeov interes za preuzimanjem vodeće pozicije u metavers ekosustavu.

Prema Nikeu, akvizicija RTFKT-a pomoći će tvrtki da “isporuči kolekcionarske predmete sljedeće generacije koji spajaju kulturu i gaming”. John Donahoe, predsjednik i izvršni direktor Nikea vjeruje da ovaj potez pomaže ubrzanju Nikeovih napora u digitalnoj transformaciji:

“Naš plan je ulagati u brend RTFKT, služiti i razvijati njihovu inovativnu i kreativnu zajednicu te proširiti Nikeov digitalni otisak i mogućnosti.”

Tko će se bolje snaći u metaversu, Nike ili Adidas?

Podržavajući ovu viziju, suosnivač RTFKT-a Benoit Pagotto rekao je da su uzbuđeni što će razvijati Nike brend koji je u potpunosti formiran u metaversu. S druge strane svijeta, njemački proizvođač sportske odjeće Adidas također je najavio ulazak u metavers nakon partnerstva s NFT tvrtkama , uključujući Bored Ape Yacht Club, gmoney NFT i PUNKS Comic.

U članku na mobilnoj aplikaciji Adidas rečeno je:

“Metaverse je mjesto gdje svatko može izraziti svoje najoriginalnije ideje i biti svoje najautentičnije ja, u kojem god obliku želi. A zahvaljujući blockchainu i NFT-ovima, ti pioniri mogu posjedovati dio onoga što stvaraju.”

Facebook, koji je nedavno također promijenio ime u Meta, pozdravio je Adidasov ulazak u ovaj sektor te izjavio “Jedva čekamo vidjeti Adidas u metaversu”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X