Njemačka uvodi pravnu regulativu za digitalne tokene

0

Njemačka do ljeta 2019. godine planira uvesti nacrt propisa koji dopuštaju izdavanje blockchain obveznica, prenosi lokalni poslovni medij Handelsblatt.

Pozivajući se na Thomasa Heilmanna, dopisnika za blockchain vladajuće koalicije u vladi, publikacija je otkrila da je novi zakon već uzeo maha te da postoji i njegov sažetak.

Prema Heilmannu, i za Njemačku je neophodno i korisno da prihvati blockchain sa poticajnom pravnom regulativom.

“Smatramo da je od iznimne važnosti da blockchain tehnologiju 2019. godine u potpunosti predstavimo i u Njemačkoj”, izjavio je.

Njemačka je tradicionalno zauzela konzervativan stav i o blockchainu i o kriptovalutama, pri čemu je zemlja pokazala opreznom posebno u odnosu na bitcoin (BTC) te digitalne tokene.

Ta se situacija nedavno počela mijenjati, budući da vlasti postaju svjesnije trendova koji se danas razvijaju.

Sadašnje zakonske promjene usredotočene su na ideju o procesima tokenizacije koji se trenutno obavljaju na papiru, dok bi zajamčena zakonitost blockchaina kao nevidljive tehnologije spriječila probleme koji iz njih proizlaze, a koji su propali u regulatornoj sivoj zoni.

“Nacionalna vlada se napokon probudila. Sada se stvari moraju kretati brže. Kripto izdavači i investitori za svoje aktivnosti traže regulirano financijsko tržište koje možemo predstaviti na međunarodnoj sceni. Njemačka ovdje ima mogućnost zauzeti ključnu poziciju”, izjavio je Frank Schaeffler, blockchain stručnjak njemačke Slobodne demokratske stranke.

Prošli mjesec, obližnji Lihtenštajn, koji je poput susjedne Švicarske postao poznat kao zemlja koja podržava kriptovalute, izdao je blockchain obveznice za sektor nekretnina. Također, ova je zemlja usvojila i novu pravnu regulativu koja se odnosi na regulaciju tokenizacije i blockchaina

Novi zakon o tokenima i virtualnim uslugama, usvojen 7. svibnja, za cilj ima poboljšati zaštitu investitora, boriti se protiv pranja novca i uspostaviti jasne uvjete poslovanja.

Vlada Lihtenštajna uvjerena je da će nova uredba stvoriti adekvatno regulatorno okruženje koje će se suprotstaviti rizicima, osigurati regulatornu jasnoću i olakšati razvoj token ekonomije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X