Njemački div automobilske industrije radi na hardverskom kripto-novčaniku za automobile

0

Daimler, njemačka multinacionalna kompanija koja stoji iza brenda Mercedes-Benz, udružila se s europskim blockchain startupom Riddle&Code kako bi osigurala otvoreno rješenje za hardverski kripto-novčanik, navodi se u priopćenju za medije startupa, objavljenom 22. srpnja.

Pretvaranje automobila u buduća tržišta

Prema priopćenju za medije, novčanici za automobile imaju širok spektar slučajeva upotrebe, kao što su: pozajmljivanje automobila, autonomna vozila, razmjena sigurnosnih podataka u stvarnom vremenu i pametna gradska okruženja za smanjenje gužve u prometu i niže premije osiguranja.

Direktor startupa Tim Fürstner izjavio je:
“Autonomna vozila moraju se ponašati dosljedno kako bi im se vjerovalo. Automobili su danas postali računalni uređaji. Siguran identitet osigurava da su nadležni organi odobrili kod koji je izvršen unutar vozila i pouzdanost razmijenjenih podataka. Riddle&Code o ovo sigurava svojim kriptografskim hardverom i koristi registre kako bi automobile prilagodio budućim tržištima.”

Novčanik o kojemu je riječ navodno je izgrađen oko vlastitog sigurnosnog rješenja za čuvanje podataka Secure Element 2.0 i navodno osigurava siguran identitet za vozila temeljen na blockchainu. Spajanje ove vrste identiteta s identitetom (registracijom) vozila omogućilo bi jedinstvene i sigurne transakcije u registru.

Blockchain u automobilskoj industriji

U priopćenju objavljenom u veljači također je objavljeno da je Mercedes-Benz razvio platformu na bazi blockchain tehnologije kako bi se povećala transparentnost i održivost u kompleksnim lancima opskrbe. U siječnju 2017. godine, Mercedes-Benz je kupio platformu za digitalna plaćanja PayCash Europa i time pokrenuo glasine da je ovaj div u procesu pokretanja vlastite usluge plaćanja.

Početkom ovog mjeseca i kompanija Siemens pokazala je interes za usvajanje rješenja baziranih na blockchainu. Prema pisanju Forbesa, Siemens istražuje upotrebu blockchaina u transportnoj industriji.

Andreas Kind, vodeći rukovoditelj za visokotehnološku sigurnost i blockchain kompanije, potvrdio je da Siemens nastoji ugraditi blockchain tehnologiju u automobile preko Siemens Mobilityja, jedne od Siemensovih podružnica.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X