Njemački štedište moći će kupovati kripto preko banke

0

Njemačke štedionice planiraju dopustiti klijentima da ulažu u glavne digitalne valute poput Bitcoina i Ethera izravno s tekućih računa.

Štedionice u zemljama njemačkog govornog područja, poznate i kao Sparkassen, rade na pilotu za pokretanje internog novčanika i burze kriptovaluta sljedeće godine, izvijestio je u ponedjeljak lokalni poslovni časopis Capital.

Pilot projekt podliježe a odobrenju odbora Sparkasse početkom sljedeće godine, dok udruženje banaka ima za cilj razviti i druge usluge povezane s kriptovalutama početkom 2022. godine.

Glasnogovornik Udruženja njemačkih štedionica potvrdio je ovu vijest, navodeći:

“Sve više i više potrošača zainteresirano je za kripto-imovinu. Svaki deseti klijent njemačkih štedionica izjavljuje da posjeduje ili je posjedovao kripto-imovinu. S obzirom na njihova očekivanja, Savings Banks Finance Group također mora promatrati i uključiti se u sektor kripto-imovine.”

Predstavnik je dodao da stručna skupina njemačkog davatelja IT usluga S-Payment sada “istražuje načine pružanja opcije za sigurno pohranjivanje kripto imovine u novčanik odabranim kupcima”.

Izvor: Twitter

Odgovarajući pilot projekt trebao bi započeti prvo s pojedinačnim štedionicama, pri čemu svaka od 370 Sparkassena samostalno odlučuje hoće li ili ne uvesti trgovanje kriptovalutama. Prema Capitalovim izvorima, brojne banke već su izrazile značajan interes za kripto platformu.

Koliki postotak od 50 milijuna korisnika će prebaciti sredstva u kiptovalute?

Sparkassen je skupina komercijalnih štedionica, od kojih svaka djeluje samostalno u zemljama njemačkog govornog područja, udruženih u decentraliziranu strukturu. S oko 50 milijuna klijenata, štedionice navodno drže 1 bilijun eura ukupne imovine.

Njemačka se trenutno čini kao jedna od najviše kripto-friendly zemalja na svijetu, a Federalno financijsko nadzorno tijelo izdalo je licencu za poslovanje s kripto skrbništvom za njemačku podružnicu Coinbasea ranije ove godine. Njemački operater burzovnih tržišta, Deutsche Boerse, također je uvrstio više od 20 kripto proizvoda na svojoj digitalnoj burzi Xetra.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X