Novo iskustvo igranja: Najiščekivanije kripto i blockchain igre

0

Kripto i blockchain igre u zadnje su vrijeme sve popularnije i uspješno pronalaze svoj put prema široj publici. Pojavom NFT-a (nezamjenjivi tokeni), igrači u igrama sada mogu kupovati, posjedovati i prodavati predmete, baš kao i fizička dobra.

Budućnost za kripto igre još je svjetlija jer su u razvoju nove vrste gaming iskustava. Ovo su nadolazeće kripto igre koje ćemo s najvećim zadovoljstvom (za)igrati u mjesecima koji su pred nama.

1. Sandbox

Sandbox je bio vrlo hvaljena mobilna igra još 2012. godine, ali u svom novom izdanju koje izlazi ove godine zauzima potpuno drugačiji pristup. Igra je temeljena na voxel grafici i omogućuje projektiranje i unovčavanje jedinstvenih elemenata, okruženja i iskustava te mogućnost da ih dijelite s drugim korisnicima.

Igra sada dolazi u 3D-u i izgrađena je na blockchainu koji omogućuje prodaju stvorene imovine, kao i zarade i trošenja Sand kriptovalute i kupnje trajnih zemljišnih parcela u igri. Sandbox je prije nadolazećeg javnog alpha testa već zaradio milijune dolara prodajom zemljišta i drugih NFT predmeta te doveo velike brendove poput Walking Deada i partnere, uključujući Square Enix i Winklevoss blizance. Ovo će vjerojatno biti jedna od najvećih blockchain igara.

2. SkyWeaver

SkyWeaver je kolekcionarska kartaška igra temeljena na ethereum blockchainu. Baš poput svog blockchain rivala Gods Unchained, SkyWeaver se nadovezuje na premisu igranja Blizzard Entertainment’s Hearthstonea, dok se borite protiv drugih online igrača.

Umjesto prodaje booster paketa s nasumičnim karticama, SkyWeaver će nuditi pojedinačne kartice po fiksnim cijenama koje korisnici zatim mogu prodavati i s njima trgovati kako žele. SkyWeaver će se moći igrati na mobilnim uređajima i računalima, a trenutno je u privatnoj beta verziji bez najavljenog ciljanog datuma izlaska.

3. Hash Rush

Hash Rush je tzv. “igraj i zaradi” igra koja spaja strateško igranje u stvarnom vremenu s Ethereum blockchain jezgrom, dok gradite bazu i pokušavate obraniti svoju koloniju i kripto kristale od nadolazećih napada. 

Specijalizirane nagradne kampanje omogućit će vam da zaradite simbolične nagrade koje možete slobodno prodavati i trgovati po želji, a mogu se izrudariti i dodatni kristali. 

Ova računalna igra ima sjajan vizualni stil i, na prvi pogled, puno više od samog rudarenja kristala. Ipak preostaje vidjeti hoće li osnovna ideja igranja, i u kojoj mjeri, privući igrače.

Hash Rush je trenutno u predizdanju, za koji se možete registrirati, no datum izlaska potpunog izdanja za sada nije poznat.

4. Big Time

Big Time Studios novi je startup s veteranima Call of Dutyja, Fortnitea i drugih velikih franšiza, a za stvaranje online avanture igranja uloga pod nazivom Big Time prikupili su čak 21 milijun dolara. 

Ono što smo do sada vidjeli izgleda raskošno, lijepo i opsežnije od prethodnih igara pokrenutih blockchainom, što ima smisla, s obzirom na iskustvo i financiranje tima. 

Big Time će također pojednostaviti procese čuvanja NFT-a za one korisnike koji se ne žele zamarati digitalnim novčanikom.

Rani pristup igri započet će 2022. godine.

5. Guild of Guardians

Guild of Guardians je mobilna dungeon crawler RPG igra u kojoj igrači svoju strast prema igranju mogu pretvoriti u kripto imovinu. U ovoj kooperativnoj akcijskoj igri, igrači se udružuju kako bi uništili čudovišta i pritom prikupljaju resurse i zarađuju kripto nagrade. Na listi čekanja igre trenutno se nalazi 135.000 ljudi.

Guild of Guardians imat će i sustave za igrače koji igranjem žele zaraditi. Valuta igre je Gems, token ERC-20 koji se izdaje na Ethereumu i svatko će ga moći zamijeniti za ETH.

Immutable, tvorac ove, kao i popularne igre Gods Unchained, igru će objaviti na ethereum blockchainu, a u razvoj je uključen i Ubisoft. Igra se očekuje 2022. godine.

6. Infinite Fleet

Infinite Fleet je blockchain MMO svemirska strateška igra koja je nedavno objavila više informacija o NFT tokenu, kripto imovini koja se koristi za ekonomiju u igri.

U igri kontrolirate flotu svemirskih brodova i branite čovječanstvo od napada vanzemaljskih prijetnji. Flotu možete prilagoditi i nadograditi te osigurati teritorij.

Za upravljanje ekonomijom igre, Infinite Fleet koristit će INF tokene temeljene na blockchainu, koji će raditi kao i bilo koja druga valuta u regularnim igrama. Jedini način da dođete do tokena je putem aktivnosti u igri, tzv. Proof of Participation (POP) jer se tokeni neće prodavati.

Od travnja 2021., igra je već prikupila oko 7,2 milijuna dolara. Sudeći prema atraktivnom dizajnu igre koji podsjeća na anime, ovaj projekt definitivno ima ambicije.

Izvor: Decrypt

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X