Banka Metropolitan blokira sve transakcije povezane s kripto valutama

0

Vrlo ugledna banka Metropolitan, po mnogima prozvana i bankom Bitcoina, odlučila je obustaviti i zabraniti trgovanje kriptovalutama.

Iako su informacije neslužbene i nisu došle od banke, njezini su klijenti dobili obavijesti kako će banka odbiti sve internacionalne transakcije povezane s kriptovalutama.

Ovakav potez, zasigurno će se osjetiti na cijenama kriptovaluta jer se Metropolitan banka od početka predstavlja bankom koja podržava Bitcoine.

Coinbase – digitalni wallet za  kojeg su svi u ovom području čuli također je klijent ove banke i svi njegovi korisnici su u problemu koji za sada još nije definiran i upitno je kako će i hoće li uopće doći do svojih sredstava.

Regulacije?

Za sada ne postoji nikakvo oglašenje banke oko ove teme te nije jasno u kojem se statusu nalaze sredstva ljudi koji su trenutni klijenti banke.

Pretpostavka ovakvog poteza jest smanjenje prethodnog rizika banke po pitanju regulacija i kontrola kripto tržišta. Uz to banke se uvijek vode misijom kako je važno poznavati svoje klijente dok ih upuštanje u ovo tržište poprilično udaljava od toga načela.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X