Oni koji su prije bili siromašni, geekovi, štreberi… sada postaju novi milijunaši

0

Rick Falkvinge, osnivač prve svjetske piratske stranke, komentirao je revolucionarni potencijal Bitcoina i kripto valuta tijekom intervjua koji se odvio u ponedjeljak, za medijsku kuću u vlasništvu Ruske vlade – RT.

Bitcoin trenutno predstavlja veliki prijenos bogatstva na one koji rano shvate njegovu implikaciju. Zadnji prijenos bogatstva ovakvog intenziteta se dogodio 1850-te onima koji su tada shvatili vrijednost nafte. Rick Falkvinge

RT je pitao Ricka da komentira kakve su posljedice velikog rasta popularnosti kripto valuta, kojega ova medijska kuća naziva “novom utrkom za zlato” i potencijalni katalizator za radikalnu financijsku revoluciju.

Oni koji su prije bili siromašni, geekovi, štreberi… sada su postali novi milijunaši

Oni koji su prije bili siromašni, geekovi, štreberi… sada su postali novi milijunaši. A to će imati značajan utjecaj na budućnost našeg društva. Posljednjih 200 godina, ljudi koju su pronašli naftu odlučili su kamo ide novac, što će se istraživati. A kada geekovi budu sjedili na tom novcu i odlučivali što će se iduće istraživati, to neće biti novi dizelov motor, to će biti solarna ploča. Rick Falkvinge

Bitcoin je protokol od povjerenja koji je značajno bolji od alternative, “Ako kupujem bocu vode s kreditnom karticom, netko iz banke, u pozadini, mi daje dozvolu da kupim tu bocu vode s kreditnom karticom. To je zastrašujuća činjenica, zato što to znači da tako isto netko može odbiti moj zahtjev za kupnjom vode. Sa Bitcoinom to nije slučaj. Nitko iz pozadine mi ne treba dati dozvolu da kupim nešto. Nitko mi ne može zabraniti da napravim transakciju. Nitko me ne može prisiliti da nešto kupim. Opticaj novca nikada neće moći biti povećan. I to je jako veliki problem za države, jer više neće moći prisilno naplaćivati porez.”

Rick Falkvinge očekuje da će Bitcoin dostići vrijednost od 7 znamenki

Rick predviđa da će Bitcoin narasti višestruko, te čvrsto vjeruje da će njegova cijena i dalje rasti osobito ako ova valuta ispuni svoju svrhu, a trenutno nema indikacija da to neće napraviti. Time bi Bitcoin trebao vrijediti između 2 i 5 milijuna dolara.

Trenutno nema smisla da uspoređujemo Bitcoin s američkim dolarom jer dolar neće imati nikakvu vrijednost da bi ih mogli uspoređivati. Rick Falkvinge

Bitcoin je vrlo rizična investicija, i Rick ne preporučuje nikome da uloži, osim ako je spreman izgubiti svaku kunu svoje investicije.

Nakon što su ga upitali hoće li Bitcoin uskoro doći do masovne upotrebe, Rick nije toliko optimističan “Bitcoin je prekompliciran, uopće nije upotrebljiv” te zatim izjavljuje kako je ovo novi tehnološki fenomen kojega se može usporediti s uvođenjem električne struje 1920-te. Ovakvi izazovi su normalni kada dolazi tehnologija koja će promijeniti svijet.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: RT

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X