Opera integrira Bitcoin, Solanu, Polygon i još 5 blockchaina

0

Opera, jedan od vodećih kripto-friendly internetskih preglednika, najavio je integraciju osam blockchaina u kontinuiranom nastojanju da predstavi i uvede Web3 za više od 380 milijuna korisnika diljem svijeta.

U siječnju 2022. Opera je pokrenula projekt Crypto Browser, inicijativu usmjerenu na Web3 za olakšavanje navigacije kroz decentralizirane aplikacije (DApp), igre i metaverse platforme. Kao dio ove inicijative, Opera je dodala podršku za osam glavnih blockchain ekosustava — Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network i IXO.

Opera je u najavi istaknula da njezini korisnici sada imaju pristup ekosustavima Polygon i Solana DApp aplikacijama, kao i “prednostima Layer 2 DeFija putem DiversiFi decentralizirane mjenjačnice koji pokreće StarkWare tehnologija”.

Najnovije integracije korisnicima Opere omogućuju da pristupe Polygon proof-of-stake blockchainu i Ethereum layer-2 ekosustavu putem StarkExa.

Izvor: Opera

Web3 kao mainstream web tehnologija

Prema izjavama tvrtke, namjera integracije više blockchaina bila je osigurati agnosticizam i uključenost Web3 na ekološki prihvatljiv način. Jørgen Arnesen, EVP za mobilne usluge u Operi, izjavio je:

“Web3 je na putu da postane mainstream web tehnologija i korisnici neće morati znati da su u interakciji s njom. Moraju dobiti vrhunsko korisničko iskustvo i stvarnu korist.”

Najava je dodatno naglasila potrebu za ugljično neutralnim rješenjima s niskim naknadama za plin, što je jedan od glavnih razloga za odabir Polygona umjesto Ethereum blockchain.

Operin konkurent, Brave preglednik, u studenom 2021. godine najavio je planove za integraciju Solana blockchaina kako bi se ojačala njegova DApp sposobnost, koja tek treba biti uvedena.

“Budući da sve više korisnika i kreatora zahtijeva alate za brz i pristupačan pristup decentraliziranom webu, ova će integracija neprimjetno otvoriti put za sljedeću milijardu kripto korisnika u korištenju aplikacija i tokena”, izjavio je Brendan Eich, izvršni direktor i suosnivač Brave preglednika.

Brave tek treba najaviti dodavanje multichain strategije kako bi se suprotstavio svojoj rastućoj konkurenciji.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X