Opera postaje prvi preglednik koji omogućuje izravno plaćanje bitcoinima

0

Web preglednik Opera svojim korisnicima od sada omogućuje plaćanje putem bitcoina (BTC) izravno unutar preglednika.

Kompanija je vijest objavila u svom priopćenju za medije, u kojemu stoji da 350 milijuna korisnika Opere od sada može slati i primati BTC direktno iz preglednika, kao i koristiti kriptovalutu za kupovinu robe i usluga na web stranicama elektroničkih trgovina.

Osim toga, preglednik sada omogućuje dodavanje bitcoin i TRON (TRX) kartice u ugrađeni kripto-novčanik kako bi mogli pratiti kriptovalute u vašem vlasništvu.

Charles Hamel, šef za kriptovalute u Operi, komentirao je pokretanje nove značajke:

“Vjerujemo da je otvaranje našeg preglednika na više blockchain mreža, uključujući bitcoin, logičan sljedeći korak da naše rješenje učinimo relevantnijim za one koji imaju bitcoin kripto novčanik i žele nešto učiniti sa svojim kriptovalutama, a ne ih samo držati na računu.”

Značajke su prethodno objavljene u Beta verziji preglednika ovog ljeta, dok je prva kriptovaluta dostupna za kupovinu preko pretraživača bila Ether (ETH) u veljači ove godine.

Razvoj kompanije Opera usmjeren na Web 3

Posljednjih mjeseci Opera je aktivno predstavila nova dostignuća vezana za Web 3, termin koji se odnosi na novu evoluciju interneta, uz stvaranje visokokvalitetnog sadržaja i uključivanje blockchaina, decentraliziranog računanja i digitalnih valuta.

Kompanija je objavila verziju iOS mobilnog web preglednika, Opera Touch, koji podržava Ethereum protokol i Ethereum Web 3 aplikacije te Web 3 istraživača, koji korisnicima omogućuje obavljanje transakcija i komunikaciju s Web 3.

Iako tržišni udio Opere među ostalim preglednicima čini samo 3% od rujna 2019. godine, njegov najnoviji razvoj predstavlja još jedan korak naprijed ka “eksperimentalnoj integraciji Weba 3” i daljem usvajanju kriptovaluta.

Prema izjavi Charlesa Hamela, kompanija želi ukloniti frikcije povezane sa “korištenjem kriptovaluta putem interneta i pristupom Webu 3 putem posebnih aplikacija ili proširenja”, u nastojanju da nove tehnologije postanu važnije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X