Optimism se mučio sa skaliranjem tijekom airdropa

0

Layer 2 rješenje za skaliranje Ethereuma, Optimism je bio preplavljen najvišom potražnjom do sada nakon lansiranja njegovog dugo očekivanog airdropa u srijedu.

Korisnike koji su se utrkivali kako bi prikupili svoje tokene dočekale su neuspjele ili odgođene transakcije dok je Optimism tim radio u pozadini kako bi se ostvario dodatni kapacitet mreži.

Kao što je ranije objavljeno u travnju, Optimism airdropa novi governance token OP – u više faza – zajedno s pokretanjem decentralizirane autonomne organizacije (DAO) nazvane “The Optimism Collective”.

Gotovo 250.000 adresa može primiti airdrop, s tim da su uvjeti postavljeni za rane korisnike Optimisma i redovite korisnike Ethereuma, kao što su DAO glasači i korisnici bridgeva.

Prema Optimism Statusu, mainnet je doživio slabljenje performansi otprilike tri i pol sata, a tim je “omogućio više kapaciteta” za rješavanje problema. 

Optimism je na Twitteru naveo da će uzeti lekcije koje je naučio iz prvog airdropa i primijeniti ih u drugom krugu, dok će također objaviti “opsežnu retrospektivu idući tjedan” s detaljima o tome što se dogodilo.

“Vau, kakav dan. OP Drop #1 imao je turbulentno lansiranje koje smo konačno stabilizirali nakon više od pet sati neprekidnog rada.”

Korisnici Twittera, kao što je OlimpioCrypto, bili su prvi koji su u utorak najavili airdrop za svojih 35.400 pratitelja, satima prije nego što je Optimism to službeno učinio.

Kako sada stoji, OP je dostupan za trgovinu na nekoliko centraliziranih burzi kao što su Coinbase, OKX, Bybit, Gate.io, MEXC Global, zajedno s popularnom decentraliziranom burzom Uniswap.

S obzirom da se korisnici utrkuju kako bi ugrabili besplatne tokene prije službene objave, tim Optimizma je priznao da se njegova mreža bori s tolikom navalom:

“Radimo na tome da osiguramo više kapaciteta prije naše službene objave – u međuvremenu bi javni RPC mogao sporo reagirati”, dodaje se.

RPC (Remote Procedure Call) omogućuje različitim aplikacijama, kao što su MetaMask ili Uniswap, interakciju s Optimismom i Ethereumom i čini se da je bio ključni problem koji je usporio OP transakcije.

Komentirajući pad sustava, Martin Köppelmann, suosnivač blockchaina Gnosisa kompatibilnog s EVM-om, izjavio je kako misli da je Optimism jedan od “vodećih” projekata koji se bave problemima skaliranja Ethereuma, ali ovaj pad je istaknuo da je “skaliranje teško“.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X