Ovaj mjesec hakirana je najveća količina kripto sredstava u povijesti

0

Tvrtka za blockchain analizu Chainalysis označila je listopad 2022. kao “najveći mjesec u najvećoj godini ikad za kripto hakiranje” s ukupnom vrijednošću hakiranih sredstava za taj mjesec koja je gotovo dosegla 718 milijuna dolara.

Unatoč tome što je tek prošla polovica mjeseca, Chainalysis je rekao da je 11 različitih hakiranja protokola za decentralizirane financije (DeFi) dovelo do izvlačenja stotina milijuna dolara vrijednosti.

Samo četiri eksploatacije dogodile su se 11. listopada vrijedne oko 122 milijuna dolara. Hakeri su izvukli 200.000 dolara u kriptovalutama koristeći pametni ugovor iz kripto novčanika Rabby Wallet, 1,89 milijuna dolara iz Ethereum bridgea QAN platforme, 2 milijuna dolara iz TempleDAO-a i 118 milijuna dolara sredstava na izvornom Mango Marketsu Solane.

Chainalysis kaže da je 2021. bila najveća zabilježena godina za hakiranja blockchain protokola, kako u smislu ukupne vrijednosti hakiranja tako i ukupnog broja hakiranja, ali po trenutnoj stopi, 2022. bi “vjerojatno mogla nadmašiti” prošlogodišnje brojke jer je ukradeno preko 3 milijarde dolara u preko 125 hakiranja do sada.

Tvrtka kaže da vidi promjenu i u tome gdje se eksploatacije odvijaju. U 2019. većina hakiranja dogodila se na centraliziranim burzama kriptovaluta, ali kako su te tvrtke povećavale sigurnost, velika većina hakiranja, oko 90% u 2022., dogodila se na DeFi protokolima.

Najveća meta za hakere su cross-chain bridgevi s tri bridgea koji su bili meta ovog mjeseca i odgovorni su za 82% gubitaka u listopadu prema Chainalysisu, najveće od ovih hakiranja bridgeova bilo je otprilike 100 milijuna dolara eksploatacije u bridgeu između kripto mjenjačnice Binance (odnosno BNB Smart Chaina) i Beacon Chaina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X