Znače li kriptovalute kraj tradicionalne bankarske ere?

0

Judd Gregg, bivši guverner New Hampshire, koji uz to iza sebe ima 3 senatorske pozicije, člansku ulogu u Senate Appropriations Foreign Operations te predsjedničku ulogu u Senate Budget Committee-u progovorio je što misli o Bitcoinu.

Može li hrpa računala, programiranih od grupice ljudi raditi bolji posao nego što to već godinama rade centralne banke?  Judd Gregg

U slučaju da Bitcoin, zajedno sa ostalim kriptovalutama preuzme tržište promijenit će se koncept koji se već godinama zadržava, a to je da valute trebaju imati fizički oblik kao zaleđinu.

Gregg je komentirao da kriptovalute imaju potencijal postati temeljem svake trgovine, a ako do toga dođe cijelo tržište suočit će se s potpuno novim rangom poslovanja. 

Možete li zamisliti svijet bez dolara?

Još od 2. Svjetskog rata, dolar vežemo za svako trgovanje svjetskog razmjera, stoga dokle god će vlada SAD-a razmjerno voditi ekonomiju teško je zamisliti poslovanje bez dolara.

Zbog iznimno velikog korištenja dolara, još uvijek ne mogu zamisliti svjetsku ekonomiju bez njega. Judd Gregg

Postavlja se pitanje jeli ovakav pogleda na svijet staromodan jer kriptovalute jačaju svakim danom, pa nije nemoguća misija da uskoro digitalan novac postane naša svakodnevica.

Što će se promijeniti ako kriptovalute “zavladaju”?

Za početak vlada svake države, zajedno sa centralnom bankom, izgubit će svoju ulogu posrednika u svjetskoj ekonomiji. Centralne banke više neće moći utjecati na ponudu i potražnju novca u opticaju.Također, vlada više neće moći upravljati inflacijom u državi koristeći pritom centralne banke.

Države će morati pronaći nove načine kojim će upravljati svojim budžetom ne stvarajući pritom deficit u poslovanju jer će im kriptovalute otežati prodaju državnog duga. Time će doći do problema u kojem neće postojati državne valute pa je pitanje kako će se onda države zaduživati.

Kriptovalute imaju potencijal postati valute budućnosti upravo zbog toga što nisu podređene nekoj naciji, nisu pod utjecajem politike ni vlade te oslobađaju tržište dominacije od strane centralnih banaka.

Ključna stvar u cijeloj ovoj raspravi je to što one nisu u vlasništvu nijedne banke, ali Gregg je naglasio da za sada banke ne posjeduju kriptovalute, ali to ne znači da ih neće u budućnosti. 

Možemo zaključiti da se prihvaćanjem kriptovaluta mijenja ekonomija koja je već godinama ustaljena u poslovanju svake države.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X