Pad cijene nafte donosi značajan benefit određenim kripto rudarima

0

Bitcoin entuzijast i ekspert Andreas Antonopoulos vidi nedavni pad cijena nafte kao indirektno pozitivan za rudare kriptovaluta širom svijeta, posebno one na rudarskom postrojenju Bitmain u Teksasu.

U videu koji je 27. svibnja objavio na svom YouTube kanalu pod naslovom “Down the Rabbit Hole” Antonopoulos je rekao da će od pada cijena nafte profitirati kripto rudari dobivanjem jeftinije struje širom svijeta, ali ne jednako u cijelom svijetu.

Najviše profitiraju kripto rudari u Teksasu!

Rudari sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koji dobivaju 36% svoje energije od nafte imat će značajan benefit od pada cijene. To će biti posebno izraženo u Teksas, gdje električna energija korištena u rudarenju kriptovaluta dolazi pretežito iz naftnih izvora.

“Jedna od najvećih novih rudarskih operacija otvorena u Sjedinjenim Američkim Državama, u državi Texas, i ne mogu zamisliti da je to slučajnost … vjerojatno to ima veze s činjenicom da je SAD imao volumen od 12.000 barela nafte dnevno. Teksas je najveći proizvođač nafte na svijetu zbog frackinga. Stoga mogu nastati zaista dobre prilike za jeftinu energiju, što bi odjednom rudare sa sjedištem u SAD-u učinilo puno konkurentnijim i profitabilnijim.”

Kineski rudari također imaju koristi od pada cijene nafte

Kina je i dalje glavni igrač u industriji rudarstva kriptovaluta. Cointelegraph je izvijestio da su kineski rudari Bitcoina bili odgovorni za čak 66% globalnog hash rate-a u 2019. godini.

Antonopoulos je dao do znanja da se većina kineskog kripto rudarenja izvršava primarno iz elektrana na ugljen, premda se neke kineske tvrtke zalažu za korištenje obnovljivih izvora energije.

Međutim, rekao je da će pad cijena nafte i dalje rezultirati financijskom koristi za kineske rudare. Prema Antonopoulosu, proizvođači energije koji se ne oslanjaju na naftu mogli bi pokušati ostati konkurentni ako posluju s kratkoročnim gubitkom, a rezultat toga je jeftinija električna energija za kripto rudare, sve dok je cijena nafte ovoliko niska.

“Budući da su energija i struja prenosiva sirovina, ako ste spojeni na elektranu na ugalj imate trenutno više troškove nego ako ste spojeni na elektranu na plin ili naftu. Te elektrane imaju puno jeftinije sirovine, ali će vas zbog mobilnosti te koštati manje kako bi dobili električnu energiju iz svoje elektrane na ugljen …”

Prava konkurencija između kripto rudara, rekao je Antonopoulos, više nije određena posjedovanjem najmodernijih rudarskih postrojenja, koja se uglavnom mogu koristiti 18-24 mjeseca. Ona se trenutno temelji na “jediničnom trošku električne energije, koji na nekim mjestima dominira niskom cijenom nafte.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X