Pametan potez aerodroma iz Australije – “Prihvatit ćemo kripto valute”

0

Brisbane aerodrom će uskoro imati prvi kripto friendly terminal na svijetu, barem tako navode lokalni mediji.

Aerodrom surađuje s lokalnim i internacionalnim kompanijama kako bi napravili nad cijelim terminalom podršku za kripto valute, a to uključuje podršku za plaćanja u Bitcoinu, Ethereumu i Dashu u svim restoranima, trgovinama i kafićima koji se nalaze na tom terminalu.

Dok neki stagniraju, drugi se trude pratiti trendove

Prihvaćanje kripto valuta kao sredstvo plaćanja ima smisla za sve koji žele biti u trendu. Broj investitora u ovome tržištu se povećava, a samim time se povećava i broj kupaca koji bi htjeli plaćati s njima umjesto s fiat valutama.

Mnogi su zaradili veliku lovu investirajući u kriptovalute, a dosta njih često putuju. Prema tome, nama ima smisla da korisnicima omogućimo plaćanje u kripto valutama na svome terminalu. Roel Hellemons, General manager

Aerodrom će ući u partnerstvo s platnim sustavom TravelbyBit koji će im pomoći da omoguće plaćanje s kripto valutama.

Ponosni smo što ćemo postati prvi aerodrom koji je sklopio partnerstvo s TravelbyBit startupom. A ovo je samo početak, jer se nadamo da ćemo uskoro proširiti podršku za kripto valute kroz naše cijelo poslovanje. Roel Hellemons, General manager

Ovakva vijest iz Australije dobro je prihvaćena od strane kripto zajednice, nakon niza negativnih vijesti od strane drugih država, Australija ipak ide više u smjeru prihvaćanja kripto valuta, a ne blokadi i zabranama.

Brisbane aerodrom je samo početna točka za putnike koji posjeduju kripto valute. TravelbyBit je izgradio cijelu mrežu trgovaca koji prihvaćaju kripto valute u ovome Australijskom gradu. A mreža se sastoji od raznih trgovaca, sve od aerodroma pa do luksuznih hotela, restorana i raznih zabavnih programa u kojima će putnici moči uživati.

Gradimo mrežu korisnih načina gdje možete koristiti kripto valute, a odnose se na turizam. Caleb Yeoh, CEO TravelbyBit

Koliko su kripto valute nužne u turizmu?

Često se podrška za kripto valute primjenjuje i uvodi iz krivih razloga, prvobitno zbog publiciteta. Ali ako pričamo o turizmu onda je to sasvim drugačija stvar.

Oni koji putuju po raznim državama su svjesni koliko je naporno stalno tražiti mjenjačnicu i mijenjati jednu fiat valutu u drugu samo zato što u državi gdje ste došli ne prihvaćaju vašu valutu. Ako se kripto valute krenu prihvaćati u turizmu, onda neće biti potrebe za razmjenom valute, jednostavno će te svugdje plaćati s istom valutom – kripto valutom.

Znamo da Bitcoin trenutno ima velike naknade i svakako preko njega nisu brze transakcije, no neka kripto valuta će kad tad postati standard za plaćanje, a onda će putovanja postati ono što trebaju biti, opuštajuće iskustvo, bez problema s plaćanjem.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X