Pametni klinci zarađuju Bitcoine da bi si mogli platiti fakultet

0

Ne tako davne 2014-te, jedna pametna djevojčica je odlučila napraviti školski projekt o Bitcoinu, a danas si zbog toga može platiti daljnje školovanje.

Djevojčica je u sklopu svoje prezentacije podijelila 30 papirnatih novčanika svojim školskim kolegama. Svaki novčanik je sadržavao nešto Bitcoina. Danas, tri godine poslije, više od pola kolega i dalje posjeduje te novčanike, a neki od njih planiraju platiti fakultet s dobivenim iznosom.

Djevojčica koja je napravila cijeli projekt je imala najviše koristi, jer je uz to posljednje tri godine odrađivala manje poslove u zamjenu za Bitcoin, te danas posjeduje 3.5 Bitcoina.

Pametni klinci naplaćuju usluge u Bitcoinu

Pametna djeca više ne žicaju svoje roditelje džeparac u fiat valuti, već traže Bitcoin. To je upravo ono što je ova 12-godišnjakinja radila 2014-te. Naravno, s obzirom na to da je vrlo rano ušla na ovo tržište nije stala na tome te je educirala cijeli svoj razred o ovoj fascinantnoj tehnologiji.

Prikupljala je Bitcoine od strane svojih roditelja, te preko donacija od strane članova reddita na subredditu r/bitcoin, a tako je prikupiti sredstva za provedbu projekta. Kreirala je informativni štand na kojem je objašnjavala i educirala druge što je to Bitcoin, a za to je dobila i nagradu za najbolji štand na Interior Alaska Science Fairu.

15-tero djece od 30 su postali holderi

Njezina majka je prošli tjedan na Redditu izjavila kako 15 od 30 novčanika koje je njezina kći razdijelila su i dalje u vlasništvu djece koja su ih tada dobila.

Od onih 30 djece, 15 i dalje ima svoje novčanike, što je jako cool. Moja kći se potrudila da na svaki taj novčanik doda nešto Bitcoina. A sada, oni koji ih i dalje čuvaju si planiraju s njima platiti fakultet.

U vrijeme kada je ova kripto djevojčica radila na tom projektu, Bitcoin je vrijedio $850, a oni koji su bili dovoljno disciplinirani da i dalje čuvaju svoje novčanike sada posjeduju lijepe iznose.

Njezina majka objašnjava da novčanik s kojim je njezina kći prikupljala sredstva za financiranje projekta trenutno sadrži 3.45 Bitcoina, a privatni ključ je pohranjen na sigurnom te će ih vratiti nazad kćeri kada napuni 18 godina.

U to vrijeme su mnogi skeptici govorili da je prekasno da bi se investiralo u Bitcoin, jer je ipak on već bio daleko iznad 100$, ali ispostavilo se da nije bilo kasno. Trenutno opet mnogi govore da je prekasno za investirati. Odluku o tome je li prerano ili prekasno ostavljamo na vama.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X