Parlament Lihtenštajna jednoglasno usvojio novi Zakon o blockchainu

0

Parlament Lihtenštajna jednoglasno je usvojio Zakon o tokenima i entitetima koji pružaju usluge na temelju pouzdanih tehnologija (njemačka skraćenica TVTG), također poznat kao Zakon o blockchainu.

Lider u sveobuhvatnoj regulaciji

Parlament Lihtenštajna je 3. listopada odobrio Zakon o blockchainu, koji za cilj ima poboljšati zaštitu ulagača, boriti se protiv pranja novca te uspostaviti pravnu jasnoću. Novi zakon stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine. U najavi parlamenta navodi se da će ovaj zakon Lihtenštajn učiniti prvom zemljom koja ima sveobuhvatnu regulaciju token ekonomije.

Nedavno odobreni zakon regulirat će pitanja građanskog prava vezano za zaštitu klijenata i imovine, istovremeno uspostavljajući odgovarajući nadzor različitih pružatelja usluga u ekonomiji tokena.

Premijer Lihtenštajna Adrian Hasler izjavio je:
“Uz TVTG tehnologiju primjenjuje se suštinski element strategije financijskog centra vlade, a Lihtenštajn je pozicioniran kao inovativna i pravno sigurna lokacija za pružatelje u ekonomiji tokena.”

Thomas Nägele, odvjetnik i koautor Zakona o blockchainu Lihtenštajna, brzo je podijelio vijest sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Njegov kolega, izvršni direktor Bitcoin Suisse u Lihtenštajnu, Mauro Casellini, istaknuo je važnost Zakona o blockchainu:

“Pozitivna odluka uz potporu vlade Lihtenštajna pokazuje važnost Zakona o blockchainu. TVTG ne stvara samo pravnu sigurnost za sve sudionike na tržištu, već i najavljuje novo razdoblje – token ekonomiju. Lihtenštajn svojom začetničkom ulogom i inovativnim karakterom još jednom dokazuje da je idealno mjesto za FinTech i Blockchain kompanije, a samim time i za nas koji se nalazimo u središtu Europe.”

Kripto kompanije sele u Lihtenštajn

Lihtenštajn je svojim prijateljskim pristupom blockchain tehnologiji do sada već privukao nekoliko kompanija koje se bave blockchainom.

Platforma za trgovanje kriptovalutama Bittrex nedavno je najavila svoju novu trgovačku platformu, Bittrex Global, sa sjedištem u Lihtenštajnu. Bittrex je trgovačku platformu odlučio uspostaviti u Lihtenštajnu zbog jasno reguliranih digitalnih valuta i blockchain tehnologije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X