PayPal implementira opciju kupnje kriptovaluta!

0

Fintech gigant PayPal planira lansirati direktnu prodaju kriptovaluta prema svojih 325 milijuna korisnika.

Trenutno se PayPal može koristiti kao alternativno sredstvo za povlačenje sredstava s kripto burze kao što je Coinbase, ali ovo bi bio prvi korak prema izravnoj prodaji kriptovaluta.

“Koliko sam shvatio, oni će dopustiti kupnju i prodaju kriptovaluta izravno s PayPala i Venmoa”, rekao je dobro plasirani izvor iz industrije za CoinDesk.

Navodno će ugraditi funkciju novčanika tako da se kriptovalute mogu pohraniti na PayPal platformi. Nejasno je koja ili koliko će kriptovaluta bi bilo dostupno. Izvori iz industrije rekli su da očekuju da će PayPal surađivati s više kripto burzi radi poboljšanja likvidnosti.

Drugi izvor potvrdio je da PayPal želi ponuditi kupovinu i prodaju kriptovaluta te rekao da se usluga može očekivati ​​u sljedeća tri mjeseca, možda i prije.

PayPal je odbio komentirati planove implementacije

Kripto burze Coinbase (sa središtem u san Franciscu) te Bitstamp (sa sjedištem u Luksemburgu) navedeni su kao potencijalni partneri PayPalu u kripto svijetu. Iz navedenih burzi trenutno nema dodatnih komentara na ovu temu.

Vrijedno je napomenuti da PayPal ima dugogodišnju vezu s Coinbaseom, a pokrenuta je već 2016. godine. U 2018. godini, Coinbase je američkim kupcima omogućio instantna povlačenja sredstava na PayPal. Prošle godine korisnici Coinbase iz Europe također su mogli povući kripto sredstva na svoje PayPal račune, a slijede ih korisnici u Kanadi.

U međuvremenu, fintech aplikacije koje nude kriptovalute ostvaruju značajne profite. Square, fintech unicorn za plaćanje koji je pokrenuo izvršni direktor Twittera Jack Dorsey, sredinom 2018. godine uveo je kupovinu Bitcoina u svojoj aplikaciji Cash. Cash App je u svom posljednjem financijskom izvješću zaradio 306 milijuna dolara prihoda zbog implementacije Bitcoina.

Londonski Revolut, koji je počeo nuditi kriptovalute korisnicima nakon partnerstva s Bitstampom u 2017. godini, prikupio je u veljači 500 milijuna dolara, povećavajući vrijednost platforme na 5,5 milijardi dolara. Robinhood, fintech aplikacija za koju se smatra da je potakla nedavni rast maloprodaje dionicama, po prvi puta je ponudila kriptovalute u veljači 2018. godine.

Kripto se sve više vidi kao očit način povećanja broja korisnika na fintech aplikacijama i stvaranja novih prihoda. Doista, izvršni direktor PayPal-a Dan Schulman jasno je dao do znanja da će ove godine njegov plan agresivno monetizirati Venmo, koji ima preko 52 milijuna korisničkih računa.

Zapošljavanje u PayPal kripto odjelu


Početkom 2020. godine PayPal je otvorio nova radna mjesta kako bi upotpunio svoj novi odjel, Blockchain Research Group. PayPal je otvorio osam radnih mjesta: četiri u San Joseu i četiri u Singapuru. Nakon kratkog vijeka suradnje PayPala s projektom Libra pod vodstvom Facebooka prošle godine, fokus se proširuje vlastitom stručnošću za plaćanja.

U intervjuu s CoinDeskom početkom ove godine, šef tehnološkog odjela PayPal-a, Sri Shivananda rekao je da je tvrtka htjela vlastitu perspektivu i pogled na samu blockchain tehnologiju te kako ona može doprinijeti konceptu stvaranja otvorene platforme za digitalna plaćanja koja može služiti svima. Shivananda je rekao da ne može komentirati nijedan određeni plan PayPala.

„Mi smo čvrsto uvjereni u potencijal blockchaina. Digitalizacija valute samo je pitanje vremena”, rekao je Shivananda.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X