PayPal pokreće PYUSD, vlastiti stablecoin vezan za američki dolar

0

Tvrtka za obradu plaćanja PayPal pokrenula je kripto plaćanja još 2020. godine i od tada je aktivno uključena u ovaj sektor.

U ponedjeljak 7. kolovoza, američka tvrtka za financijsku tehnologiju PayPal lansirala je novi stablecoin pod nazivom PayPal USD (PYUSD).

Stablecoin vezan za američki dolar izdavat će Paxos Trust Co. i bit će u potpunosti osiguran depozitima u američkim dolarima, kratkoročnim državnim obveznicama i sličnim novčanim ekvivalentima. Izgrađen je na Ethereumu i “dizajniran za digitalna plaćanja i Web3”, a tvrtka kaže da će uskoro biti dostupan korisnicima u Sjedinjenim Državama.

PYUSD će se moći zamijeniti za američke dolare u bilo kojem trenutku, za druge kriptovalute na PayPalu i bit će prenosiv između PayPala i Venma. Iz tvrtke tvrde da će uskoro biti dostupan kao način plaćanja za razne kupnje.

PayPalovo lansiranje stablecoina moglo bi ubrzati njegove napore da postane “div” za kripto plaćanja, inicijativu koju je tvrtka pokrenula 2020. nakon što je otvorila put kripto plaćanjima na platformi.

PayPal ima više od 350 milijuna aktivnih korisnika i korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji omogućuje kupnju, prodaju i držanje Bitcoina, Ethera, Bitcoin Casha i Litecoina dok istovremeno omogućuje plaćanja u imovini.

Izvršni direktor PayPala, Dan Schulman, nada se da će novi stablecoin postati dio cjelokupne platne infrastrukture. Tvrtka je prvi put potvrdila svoj plan za lansiranje kripto stablecoina u siječnju 2022., tvrdeći da će blisko surađivati ​​s relevantnim regulatorima.

Korak naprijed za digitalnu imovinu

Iako postoji više stablecoina dostupnih na kripto tržištu, PayPal je prvi veći igrač koji pokreće vlastiti projekt.

“Pokretanjem prvog stablecoina od strane vodeće financijske institucije, PayPal i Paxos dokazuju pravu vrijednost blockchain tehnologije. PayPal USD je najznačajniji korak naprijed za digitalnu imovinu i financijsku industriju, a Paxos je ponosan što omogućuje ovaj transformativni proizvod”, rekao je izvršni direktor Paxosa, Charles Cascarilla.

Tvrtka je potvrdila da se regulatorno okruženje koje okružuje stablecoin u SAD-u postupno kreće prema većoj jasnoći pa samim time postoji i potražnja za alternativnim stablecoinima od onoga što je trenutno dostupno na tržištu.

Tržište kripto stablecoina ima ponudu od 126 milijardi dolara, a dominira USDT koji izdaje Tether (koji ima tržišnu kapitalizaciju od 86,5 milijardi dolara), a slijedi ga USD Coin koji izdaje Circle (s tržišnom kapitalizacijom od 26 milijardi dolara) i nekoliko drugih. Međutim, mnogi stablecoini nedavno su se suočili s regulatornim preprekama u Sjedinjenim Državama, gdje kreatori politike trenutno raspravljaju o dvostranačkom zakonu o stablecoinu.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X