Plaćanje kriptovalutama na fiskalnim blagajnama moguće je uz Billy

0

Tvrtka Billy POS koja djeluje na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu premašila je brojku od 15 000 Billy fiskalnih blagajna koje omogućuju plaćanje kriptovalutama.

Kako sve funkcionira?

Billy Pos prima kriptovalute Bitcoin Cash (BCH), Eli Token (ELI), Ether (ETH) i Bitcoin (BTC). Kupac ima mogućnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti, a trgovac će na kraju na svoj račun dobiti iznos u kunama.


Trgovcu će se u trenutku obavljanja transakcije na blagajni iznos koji prima u kunama umanjiti za transakcijsku naknadu od 1,25%, a ako se kupuje preko webshopa, odnosno internet trgovine transakcijska naknada iznosi 1,45%. Za trgovce koji žele uvesti ovaj način plaćanja na postojeće blagajne integracija je besplatna te jedino što se plaća je navedena naknada za transakciju.

Kupci koje žele koristiti Billy POS aparate imaju vrlo jednostavan proces jer sve što trebaju jest skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svojih kriptonovčanika.

To ujedno i znači ako kupci žele platiti Bitcoin Cash-om oni to mogu učiniti iz bilo kojeg walleta koji podržava ovu kriptovalutu. Za ostale kriptovalute kao što je primjerice Ether kupci trebaju posegnuti za Elly kriptonovčanikom platforme GoCrypto, a u slučaju korištenja Ellly walleta kupci dobivaju dio sredstva natrag kroz program vjernosti.

Tko stoji iza cijele priče?

Ljubljanska tvrtka Eligma o kojoj smo imali već prilike nekoliko puta pisati, godinama se bori za lidersku poziciju na slovenskom kripto tržištu, a platforma GoCrypto njihov je proizvod. GoCrypto se prije zvala Elipay, a nedavno su postigli da se na 500 prodajnih mjesta u Sloveniji može plaćati kriptom. Time je ujedno i Slovenija postala zemlja s najvećim brojem fizičkih mjesta gdje se prihvaćaju kriptovalute.

Eligma je u svojim početnim danima i fazi ICO najavljivala da će tražiti podršku za implementaciju svoje ideje u trgovačkim lancima, a upravo to se i dogodilo jer se kriptovalute zahvaljujući njima primaju u BTC Shopping Cityju u Ljubljani, ali i primjerice u lancu trgovina elektroničkom robom Big Bang ili pak u supermarketima Tuš.

GoCrypto je u partnerstvu s jednom od najpoznatijih kripto burzi Bitcoin.com pa se zbog toga i za plaćanje na platformi može koristiti bilo koji kriptonovčanik koji je podržan od strane kriptoburze Bitcoin.com.

Tvrtka Billy POS, članica je ETRANET Grupe koja se iskustvom s više od 20-ak godina iskazuje na tržištu elektroničkih transakcija. Vlastito rješenje tvrtke ETRANET Mini Fiskalna Blagajna proglašeno je najboljim aplikativnim rješenjem na sajmu CARTES, a tvrtka je i nominirana za Zlatnu kunu hrvatskog gospodarstva 2018. godine u kategoriji Top 5 malih tvrtki.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X